1. dubna 2018 • 10:17

Americký sen. Zlatan dal při debutu dva góly za 15 minut, jeden byl boží

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Los Angeles má novou atrakci. Možná spíše celá Amerika… Zlatan Ibrahimovic v prvním utkání za Los Angeles Galaxy v zámořské fotbalové lize MLS vstřelil dva góly, jeden z nich byla neskutečná bomba ze 40 metrů. A Galaxy porazilo v prestižním derby Los Angeles FC 4:3, přestože prohrávalo už 0:3.



Ibrahimovic přitom odehrál v derby pouze posledních dvacet minut, německý trenér Galaxy Sigi Schmid nebyl přesvědčen o tom, že je švédský útočník po přesunu z Manchesteru United zcela fyzicky fit.

I slabá čtvrthodina ale stačila bývalému snajprovi Ajaxu, Interu, AC Milán, Juventusu, Barcelony, PSG nebo Manchesteru United na neskutečnou show. Šest minut po svém příchodu na plac natáhl Zlatan k ráně ze 40 metrů, která doplachtila až za špatně postaveného brankáře hostů Tylera Millera.

Ibrahimovic, který podle zámořských médií podepsal s klubem dvouletou smlouvu, která by mu měla vynést tři miliony dolarů (asi 62 milionů korun), tak vyrovnal v 77. minutě na 3:3. Za divokou oslavu se svlečeným dresem pak hned obdržel také žlutou kartu.

"Myslím, že jsem na stadionu slyšel: 'Chceme Zlatana! Chceme Zlatana! Tak jsem jim dal Zlatana," řekl Ibrahimovic.

VIDEO: Podívejte se na Zlatanovu ránu ze 40 metrů


Svůj druhý zásah v zápase přidal 36letý Švéd v 91. minutě hlavičkou a 27 tisíc diváků bylo u vytržení.  "Po tom druhém gólu jsem si tak říkal: 'Skončete to. Víc adrenalinu už nechci cítit'," smál se Ibrahimovic.

Zásluhou dvou gólů Carlose Vely a jednoho Daniela Sterese přitom domácí Galaxy prohrávali po první půlce 0:3 a duel se zdál být ztracen.

Útočník, který za Švédsko nastřílel ve 116 zápasech rekordních 62 branek, se tak za oceánem uvedl velkolepě. Vloni v dubnu si přitom vážně zranil koleno a od té doby zasáhl v dresu United do pouhých sedmi zápasů a dal jedinou branku.

Teď už ale bude rozdávat radost na jiné adrese... Úvod naznačil, že některými již odepisovaný veterán může ještě předvést velké věci.

Po prvním gólu Zlatana Ibrahimovice byli u vytržení spoluhráči, fanoušci i samotný švédský útočník
Po prvním gólu Zlatana Ibrahimovice byli u vytržení spoluhráči, fanoušci i samotný švédský útočník

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud