29. dubna 2018 • 09:02

Dočkal se dočkal! Bombou krásně trefil výhru pro Union: Byl úžasný a všude!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Philadelphie Union porazili v sobotním zápase Major League Soccer D.C. United 3:2. Vítěznou trefu vykouzlil ze své kopačky v 72. minutě Bořek Dočkal. Po dělovce bývalého záložníka Sparty nahoru na bližší tyč se zkušený 32letý brankář Steve Clark jen ohlédl. Po utkání hovořil spokojený Dočkal s médii a i pro spoluhráče a trenéra byl hlavním tématem!



Na Talen Energy Stadium v Chesteru se hrál ofenzivní zápas. Hosty dostal do vedení už v 7. minutě maďarský záložník Zoltán Stieber. Union kontrovali góly Ilsona a Saponga, aby v 70. minutě na 2:2 vyrovnal Jamajčan Darren Mattocks. Pak ale přišla velká chvíle Bořka Dočkala .

Svůj první gól v šestém utkání MLS vstřelil pravačkou přesně do bližší šibenice a 16 493 fanoušků vybuchlo nadšením. „Doufám, že tato výhra nám dodá potřebnou sebedůvěru. Myslím, že jsme sezonu odstartovali docela dobře, herně to není vůbec špatné, ale když nemáte výsledky, přestáváte si věřit,“ řekl na tiskové konferenci novinářům 29letý reprezentační záložník.

VIDEO: Podívejte se na první gól Bořka Dočkala v MLS


„Dnes to byl těžký zápas, brzy jsme prohrávali. Pak jsme utkání otočili a jasně ho kontrolovali, bohužel oni z ničeho přidali druhý gól. To byla pro nás těžká rána, naštěstí už za dvě minuty jsme rozhodli. Doufám, že nás ta výhra nakopne,“ dodal Dočkal.

Philadelphia díky vítězství 3:2 opustila předposlední místo tabulky Východní konference, v sedmi zápasech nasbírala osm bodů a aktuálně je osmá z jedenácti týmů na Východě. Do play off jde šest mužstev.

„Po Bořkově gólu se rozlila velká úleva! Přišel mezi nás nedávno a myslím, že dnes odehrál úžasný zápas. Byl úplně všude a vytvořil pro nás spoustu šancí. Byl hodně nebezpečný a vstřelil náš vítězný gól. Myslím si, že jen potřebuje více času, aby se s námi sžil, a pak uvidíme ještě lepšího Bořka v každém zápase. Je to dobrý hráč, věřím, že za nás dá ještě hodně gólů i asistencí,“ velebil nového spoluhráče záložník Haris Medunjanin.

„Bořek byl skvělý, hrál aktivně a pomohl nám kontrolovat balon, hru jsme i díky jeho práci skoro neustále pod kontrolou,“ ocenil práci českého krajánka i trenér Jim Curtin. „Jsem na svůj tým moc pyšný, na výhru jsme čekali už pět zápasů, už to bylo hodně dlouhé.“

Philadelphii nyní čeká třízápasový trip po hřištích soupeřů, první zápas odehraje v Torontu 4. května.

 

Záložník Bořek Dočkal na tréninku ve Philadelphii, týmu zámořské MLS
Záložník Bořek Dočkal na tréninku ve Philadelphii, týmu zámořské MLS

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud