21. srpna 2018 • 15:38

Mladý hráč Ajaxu po roce v kómatu: Jeho bratr přinesl zprávy o pokroku

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dlouhé době nejistoty! Bratr mladého fotbalisty Abdelhaka Nouriho promluvil o tom, jaké dělá pokroky jeho sourozenec víc jak rok poté, co zkolaboval při přípravném zápase svého Ajaxu Amsterdam proti Werderu Brémy. Mladý záložník se probudil z kómatu, s nejbližšími komunikuje gesty a dokonce ho posadili na kolečkové křeslo.



Tragická událost otřásla celým fotbalovým světem! Nouri se loni v červenci při utkání na soustředění v Rakousku bezvládně sesunul na trávník. Po první pomoci přímo na hřišti byl vrtulníkem dopraven do nemocnice, podle lékařů ale jeho mozek nebyl po kolapsu příliš dlouho zásobován kyslíkem, takže nadějný talent z mládežnické akademie nizozemského velkoklubu utrpěl trvalé poškození.

Na hřišti hororovou scénu sledovali na vlastní oči na straně soupeře také brankář Jiří Pavlenka a obránce Theo Gebre Sellasie. „Byla to smutná sezona ovlivněná tragédií, pořád o tom nedokážu mluvit,“ přiznal Nouriho spoluhráč z Ajaxu Václav Černý letos v květnu.

Nouriho bratr Abderrahim nyní pro nizozemskou veřejnoprávní televizi NOS promluvil o tom, k jakému zlepšení došlo. „Nepohybuje tělem, jen hlavou, ale můžete s ním komunikovat,“ popsal.

Rodina k Nourimu měla ze začátku v nemocnici omezený přístup, ale lékaři nakonec uznali, že přítomnost nejbližších má na zdravotní stav fotbalisty příznivý vliv. „Zklidnil se. Poznává nás a pomáhá mu, když slyší známý hlas. Snažíme se s ním být 24 hodin denně, pokud to jde, protože mu to pomáhá.“

Vztah rodiny s Ajaxem zůstává silný, ačkoliv zástupci klubu po téměř roce uznali, že v prvním momentu obdržel nedostatečnou péči. Rodiče usilují o to, aby slavný klub by měl Nourimu poskytnul finanční kompenzaci, která zajistí Nourimu doživotní péči.

Lékaři poskytují mladému záložníkovi Ajaxu první pomoc
Lékaři poskytují mladému záložníkovi Ajaxu první pomoc

Talent Ajaxu Černý: Byla to smutná sezona ovlivněná tragédií, pořád o tom nedokážu mluvit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud