12. října 2018 • 14:10

Korupční skandál v Belgii! Po další razii zatčeno pět lidí, ruší se zápasy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V noci na dnešek se v rámci korupčního skandálu v belgickém fotbalu znovu zatýkalo. Zadrženi a obviněni byli tři hráčští agenti, jeden rozhodčí a jeden právník. Státní zastupitelství dnes potvrdilo, že obviněno bylo celkem 19 lidí a na devět z nich byla uvalena vazba.



Noc ve vězení strávili agenti Mogi Bayat, Dejan Veljkovič a Karim Mejjati, kteří jsou podezřelí z finančních podvodů při hráčských přestupech a ovlivňování zápasů v první belgické lize. Dalšími zatčenými a obviněnými jsou bývalý právní zástupce Anderlechtu Laurent Denis a rozhodčí Bart Vertentin.

Už ve čtvrtek byl zatčen sudí Sebastien Delferiere, jenž byl později propuštěn na kauci. Společně s Vertentinem jim belgický fotbalový svaz zastavil činnost.

Na svobodě už je trenér mistrovských Brugg Ivan Leko. Chorvatský kouč strávil ve vězení noc na čtvrtek, kdy musel předstoupit před vyšetřujícího soudce. Poté byl propuštěn.

Aféra propukla tři měsíce poté, co belgická reprezentace zazářila na mistrovství světa, kde získala bronz. Belgická policie provedla ve středu řadu razií v několika klubech včetně Brugg, Anderlechtu, Standardu Lutych nebo Racingu Genk. Prohlídky se dotkly i domů klubových šéfů, agentů, rozhodčích a klenotníků. Důvodem je vyšetřování finančních podvodů a podezření z ovlivňování zápasů.

Vzhledem k napjaté situaci v belgickém fotbale se nebude o víkendu hrát tamní druhá liga, desáté kolo bylo kompletně zrušeno. Nejvyšší soutěž má pauzu kvůli reprezentačním zápasům.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud