2. listopadu 2018 • 11:20

Rooney neproměnil penaltu, jeho tým končí. Ale můžeme být pyšní, tvrdí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úspěšná první sezona fotbalového útočníka Waynea Rooneyho v týmu DC United skončila v prvním kole play off MLS. Bývalý kapitán anglické reprezentace neproměnil pokutový kop v penaltovém rozstřelu zápasu proti Columbusu a jeho mužstvo vypadlo.



Utkání úvodního kola play off Východní konference skončilo po prodloužení 2:2 a třiatřicetiletý Rooney šel v rozstřelu kopat jako první hráč DC United. Bývalého kanonýra Evertonu a Manchesteru United však vychytal gólman Columbusu Zack Steffen, a vzhledem k tomu, že později neuspěli ještě dva Rooneyho spoluhráči, z postupu se radoval tým Crew.

"Je to zklamání, ale jako klub můžeme být mimořádně pyšní na to, co jsme během minulých pár měsíců předvedli. Můžeme na tom stavět pro příští sezonu," uvedl Rooney, jenž přišel do Washingtonu v červenci z Evertonu.

V té době patřili DC United k nejhorším celkům v konferenci. Z dvaceti zápasů po Rooneyho příchodu ale prohráli už jen čtyřikrát a nakonec byli čtvrtým nejlepším mužstvem Východu. Rooney k obratu přispěl dvanácti góly a sedmi asistencemi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud