30. července 2019 • 13:16

Vítězný gól a sestava kola. Český obránce Petrášek si splnil sen

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Euforie. Český obránce polského Rakowa Tomáš Petrášek zářil štěstím. Osm minut před koncem rozhodl o výhře 1:0 v duelu s Jagiellonií Bialystok, nováček polské nejvyšší soutěže slavil tři body v Ekstraklase po dlouhých jednadvaceti letech. „O podobných zápasech jsem vždycky snil,“ usmál se při vzpomínkách, jak po gólu pelášil po hřišti, Petrášek.



Kapitán Rakowa tak navázal na skvělé představení krajana Martina Pospíšila z Bialystoku, který si výkonem v prvním kole řekl o zařazení do sestavy kola. Teď se podobné pocty dostalo Petráškovi.

„Jsem neuvěřitelně hrdý na svůj tým,“ nepovažoval se za hvězdu, spíš ocenil výkon spoluhráčů. “O poločase jsme si v kabině řekli, že se nesmíme nechat uspokojit tím, že hrajeme dobře. Bod pro nás byl málo. Chtěli jsme to ve druhé půlce rozhodnout, což se naštěstí podařilo.“

Jeho chvíle přišla osm minut před koncem, kdy po standardce z poloviny hřiště hlavou poslal míč do sítě Jagiellonie. „Jak jsem byl rozběhnutý, tak už jsem se jen snažil trefit co největší silou,” popsal svoji trefu Petrášek.

Po gólu zářil štěstím, byť mu trefa nabourala pozápasové plány. “Chtěl jsem si s Tomášem Přikrylem vyměnit dres, ale tím, že jsem dal svoji první branku v Ekstraklase, tak jsem si ho nakonec nechal na památku.” usmívá se český fotbalista, který má v týmu Rakowa dva české parťáky Schwarze a Bartla. Za Bialystok pak nastupují Přikryl s Pospíšilem.

Už v příštím kole se Petrášek a spol. mohou těšit na dalšího českého hráče působícího v Polsku. Rakow přivítá doma Cracoviu, jejiž barvy hájí bývalý stoper Teplic David Jablonský.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud