Jakub Konečný
18. prosince 2019 • 08:46

Potřeboval jsem změnu, přiznal Vrba. V Bulharsku si vydělá přes 30 milionů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Doma byl Pavel Vrba s novináři vesměs na kordy, nicméně v novém angažmá začíná i v tomto ohledu s čistým stolem. A první kontakt s bulharskými médii má už za sebou. „Potřeboval jsem změnu,“ přiznal nový trenér Ludogorce Razgrad televizní stanici BNT.



V neděli se po domácím zápase s Teplicemi (1:1) dojemně rozloučil s Plzní a den nato už byl Pavel Vrba oficiálně trenérem Ludogorce Razgrad. Jak sám říká, druhý tým české FORTUNA:LIGY vyměnil za suverénního lídra efbet Ligy s lehkým srdcem.

„Převzal jsem klub s velkými ambicemi na domácí scéně i v Evropě, což je velká výzva. Přijmout tuto nabídku nevyžadovalo těžké rozhodování. Potřeboval jsem změnu,“ řekl bývalý trenér Plzně kanálu BNT.

Vrba, s kterým do Bulharska odcházejí i asistent Zdeněk Bečka a trenér gólmanů Martin Ticháček, podepsal s Ludogorcem Razgrad smlouvu na dva a půl roku, jeho základní měsíční plat bez prémií a bonusů činí podle informací redakce iSport.cz 40 tisíc eur brutto, tedy něco málo přes milion korun. To znamená, že šestapadesátiletý trenér si v Bulharsku vydělá minimálně 30 milionů korun.

„Pavel Vrba obdržel velmi zajímavou nabídku ze zahraničí, kterou se rozhodl přijmout,“ uvedl už v pondělí plzeňský šéf Adolf Šádek.

Razgrad je osminásobným mistrem Bulharska, kterému kraluje nepřetržitě od roku 2012. Ligu vede i nyní, na druhé Levski Sofie má náskok pěti bodů. Ludogorec se zároveň kvalifikoval i do vyřazovací části Evropské ligy, kde narazí na milánský Inter.

„Získali jsme nejlepšího českého trenéra,“ přivítal Ludogorec Vrbu na svých oficiálních stránkách. Tomu odpovídá i jeho gáže.

TOP MOMENTY 20. kola: Vrbova hořká rozlučka s Plzní a slávistický koncert
Video se připravuje ...

Vrba končí v Plzni. Klubové ikoně tleskala Evropa, nahradit trenéra má Guľa
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud