1. září 2020 • 20:15

Sladké nápoje i probdělé noci. Arnautovic odhalil čínské prozření

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podcenil čínskou ligu. Rakouský fotbalista Marko Arnautovic připustil, že po příchodu do Šanghaj SIPG se nechoval jako profesionál. Lehkovážný přístup k novému angažmá naštěstí pro něj brzy přehodnotil a začal plnit představy, s nimiž ho vedení klubu přivádělo.



Inter Milán, Twente, Werder Brémy, Stoke City, či West Ham. Útočník Marco Arnautovic prošel ve své kariéře už pěknou řádkou klubů. Od července 2019 ale rakouský reprezentant patří čínskému celku Šanghaj SIPG, který jej přivedl za 23 milionů liber (672 milionů korun).

Začátek jeho čínské štace provázely rozpaky, byť se mu střelecky dařilo – v úvodních pěti ligových duelech, do nichž nastoupil, se trefil čtyřikrát. Arnautovic v rozhovoru pro Beanyman Sports připustil, že nebral soutěž s dostatečným respektem a jeho přístup nebyl příliš profesionální.

„Podcenil jsem to. Netrénoval jsem. Nestaral jsem se o své tělo. Pil jsem Sprite, Fantu, Coca Colu, které nejsou pro tělo dobré. Hodně jsem jedl, navíc ve špatnou dobu,“ přiznal.

Svou roli hrála i aklimatizace. „Trvalo mi asi tři týdny, než jsem se dokázal přizpůsobit. Chodil jsem spát v šest sedm hodin ráno, probudil se po třetí odpoledne, šel na trénink a byl pak vzhůru zase celou noc,“ zavzpomínal na své čínské začátky.

Postupem času ale Arnautovic začal brát ligu vážněji, chtěl naplnit očekávání vedení Šanghaje. „Srovnal jsem si v hlavě, co po mně klub chtěl, když jsem přicházel – abych hrál dobře, nejlépe pomohl k titulu. Změnil jsem se, chci být lepší a lepší. Jinak nemusíte hrát,“ konstatoval Rakušan.

Svá slova naplňuje. Za Šanghaj, kde mu kontrakt vyprší v prosinci 2022, nastoupil do 23 zápasů, ve kterých se mu podařilo nastřílet 14 gólů. Například ve West Hamu zaznamenal 22 branek v 65 utkáních.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud