8. března 2021 • 20:36

Hamšík bude hrát za Göteborg. Vidí věci jako my, řekl ředitel IFK

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán slovenské fotbalové reprezentace Marek Hamšík bude hrát po odchodu z čínské ligy za IFK Göteborg. Se švédským klubem podepsala bývalá hvězda Neapole smlouvu do konce srpna. Třiatřicetiletý záložník chce v Göteborgu získat herní praxi před letním mistrovstvím Evropy.



Hamšík jednal o návratu do Slovanu Bratislava, z kterého ale sešlo. Nakonec se nejlepší slovenský hráč poslední dekády domluvil na angažmá s osmnáctinásobným švédským mistrem, který čeká na další titul od roku 2007.

„Od prvního kontaktu jsme si rozuměli, vidí věci stejně jako my,“ uvedl sportovní ředitel IFK Göteborg Pontus Farnerud. „Marek má velkou motivaci tu něco dokázat. Díky svým schopnostem, charismatu a zaujetí je to výjimečný hráč,“ dodal.

V zahraničí působí Hamšík od roku 2004, kdy odešel do italské Brescie. Jméno si udělal v Neapoli, kde hrál v letech 2007-2019, byl kapitánem a stal se klubovým rekordmanem v počtu odehraných zápasů i vstřelených gólů. Před dvěma lety zamířil do čínského klubu Ta-lien I-fang.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud