Jan Vacek
6. srpna 2021 • 18:09

Téměř hotovo! Sadílek bude hostovat v Twente, Sparta zůstala stranou

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před týdnem se to mělo za téměř hotovou věc. Michal Sadílek se stane další letní posilou Sparty. Jednou věcí jsou ovšem mediální spekulace, druhou realita. Pražané kolem talentovaného záložníka skutečně kroužili, podle informací iSport.cz ale jeho přesun na Letnou nikdy nebyl tak blízko, jak se mohlo na první pohled zdát. Sadílek totiž míří z PSV Eindhoven na roční hostování do Twente. „Zbývá doladit poslední detaily,“ potvrzuje hráčův agent David Nehoda.



Michal Sadílek a Sparta, to bylo časté mediální téma posledních týdnů. Nyní definitivně utichá. Kmenový hráč PSV Eindhoven už má o své budoucnosti jasno. Nadcházející sezonu stráví na hostování v Twente Enschede, kde během pátku absolvoval zdravotní prohlídku.

„Všechno je na dobré cestě. Zbývá dotáhnout nezbytné náležitosti, aby se Michal mohl připojit k novým spoluhráčům,“ uvedl pro iSport.cz hráčův agent David Nehoda ze společnosti Nehoda Sport.

Twente o dvaadvacetiletého rodáka z Uherského Hradiště projevilo eminentní zájem, dohodě mezi kluby výrazně napomohl i fakt, že v opačném směru v létě putoval gólman Joël Drommel. Součástí ročního hostování je opce, která by podle zákulisních zpráv měla činit zhruba dva miliony eur (asi 52 milionů korun).

Michal Sadílek bude hostovat v Twente
Michal Sadílek bude hostovat v Twente

„Roli sehrála i skutečnost, že Michal působí v Nizozemsku od svých šestnácti let. Je to pro něj důvěrně známé prostředí, které dobře zná. Jakmile Twente projevilo zájem, jednání nabrala rychlý vývoj,“ popisuje Nehoda.

Sparta nakonec naopak zůstala stranou. Do finální fáze jednání se Letenští neposunuli. Možná i proto, že ve středu pole disponují bohatým výběrem. Trenér Pavel Vrba má k dispozici Bořka Dočkala, Davida Pavelku, Michala Sáčka, Adama Karabce či Filipa Součka. Brzy by měl být navíc fit i další středopolař Ladislav Krejčí mladší.

Sadílek strávil minulou sezonu na hostování v Liberci, na severu Čech se velice rychle zařadil mezi opory mužstva. Pracovitý univerzál odehrál za Slovan 31 zápasů, ve kterých vstřelil šest branek a přidal tři asistence.

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud