6. října 2021 • 10:21

Šílenost! Nakopl sudího zezadu do hlavy, dostal vyhazov, čeká ho soud

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Duel druhé nejvyšší soutěže brazilského státu Rio Grande de Sul mezi Guarani a Sao Paulem skončil předčasně. Nedohrán byl kvůli napadení hlavního rozhodčího Rodriga Crivellara hostujícím hráčem Williamem Ribeirem. Ten arbitra nakopl do zátylku, načež sudí zůstal ležet na trávníku a musel být transportován do nemocnice. Saopaulský celek incident odsoudil jako hanebný a hráče vyhodil.



Běžela 60. minuta utkání mezi Guarani a Sao Paulem, kdy domácí mužstvo vedlo 1:0. V souboji o míč se soupeřem hostující fotbalista William Ribeiro, i vinou podklouznutí, skončil na zemi, sudí faul nepískal, naopak následně reagoval hvizdem na Ribeirovy protesty.

To se arbitrovi Rodrigu Crivellarovi stalo osudným. Rozezlený Ribeiro jej nejprve strčil, následkem čehož upadl rozhodčí na zem, a poté ještě vší silou nakopl sudího do zadní části hlavy. Ten zůstal v bezvědomí nehybně ležet na trávníku. Hráči, kteří byli poblíž incidentu, začali okamžitě přivolávat lékařskou pomoc.

Ribeiro byl na místě zadržen přítomnými bezpečnostními složkami. Podle agentury AP mu dokonce hrozí obvinění z pokusu o vraždu. „Zaútočil na něj velkou silou, rozhodčí po jeho kopu do hlavy ztratil vědomí. Neměl šanci se mu ubránit,“ uvedl tamní vyšetřovatel Vinicius Assunção.

Na inkriminovaný moment reagoval bleskově také saopaulský celek, který hráči bez prodlení ukončil smlouvu. „Jde o jednu z nejsmutnějších epizod v historii našeho klubu, která musela šokovat všechny, kteří milují nejen fotbal, ale sport jako takový. Omlouváme se a hluboce se stydíme. Omluvit se chci především zraněnému rozhodčímu a jeho rodině, omluva však patří i veřejnosti,“ pronesl prezident Sao Paula Delvid Goulart Pereira.

Ribeira nyní čeká soudní řízení, ve kterém přislíbila vyšetřovatelům spolupráci i brazilská fotbalová federace. Zbytek utkání se po nakopnutí sudího nedohrál.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud