13. listopadu 2021 • 15:57

Rangers hledají Gerrardova nástupce. Povede je proti Spartě Koeman?

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rangers řeší urgentní problém. Úspěšný kouč Steven Gerrard narychlo přijal nabídku Aston Villy a bez rozloučení zmizel do Premier League. Skotský mistr je náhle bez trenéra, týden a půl před klíčovým bojem se Spartou o druhé postupové místo ve skupině Evropské ligy. Na seznamu kandidátů na volné místo jsou dvě velká jména – shodou okolností oba Nizozemci spojení s Barcelonou.



Ještě na začátku týdne se vedení Rangers těšilo z prvního místa a doufalo v pokračování dobré formy pod trenérem Stevenem Gerrardem. Bývalý kapitán Liverpoolu ale ve čtvrtek vyslechl volání z Aston Villy a z Ibrox frnknul. S hráči a zaměstnanci klubu, o kterém mluvil jako o druhém domovu, se podle zpráv BBC ani nerozloučil…

Šok a zklamání musí ale rychle vstřebat a začít jednat na náhradě. Rangers už 21. listopadu hrají semifinále poháru s Hibernian, čtyři dny poté je doma čeká boj se Spartou v Evropské lize. Vítěz souboje s pražským celkem se posune na druhé postupové místo skupiny za Lyon, který už má jaro v Evropě jisté.

Kdo úřadující mistry skotské Premiership v klíčových kláních povede? Sázkové kanceláře favorizují Giovanniho van Bronckhorsta, který za Rangers mezi lety 1998 a 2001 hrál, než se přesunul do Arsenalu a Barcelony. 46letý Nizozemec vedl Feyenoord, který dotáhl k titulu, naposledy trénoval na konci loňského roku v čínském Kuang-čou R&F.

Ve hře je ale ještě větší jméno. Anglická média informují o tom, že Rangers se poptávají po zkušenějším nizozemském trenérovi. Ronald Koeman dříve vedl anglické kluby Southampton a Everton i nizozemskou reprezentaci. Rangers by v něm získali zkušeného trenéra, který má za sebou úspěchy na mezinárodní scéně i několik ligových titulů s Ajaxem a PSV. Ačkoli v poslední době si moc úspěchů neužíval – coby trenér Barcelony s velkoklubem sužovaným finančními potížemi spadl na deváté místo La Ligy, než byl propuštěn a nahrazen klubovou legendou Xavim.

Jasného favorita prý Rangers nemají, vybírají právě z těchto dvou nizozemských koučů. Jednání budou rychlá, nový trenér musí převzít skotského mistra ideálně ještě v reprezentační pauze.

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Lyon 6 5 1 0 16:5 16
2. Rangers 6 2 2 2 6:5 8
3. Sparta 6 2 1 3 6:9 7
4. Brøndby 6 0 2 4 2:11 2

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud