Premium
10. července 2023 • 17:20

Messi + nejhorší tým MLS: co přinese Miami na hřišti a v pokladně

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Místo, kde se tvoří sny. David Beckham si vymyslel vlastní klub a teď do něj vetkl největší briliant ze všech. A Lionel Messi? Ten zodpoví otázku, která vzrušuje Ameriku i celý svět: o kolik se může nejhorší tým MLS zlepšit, když bude mít ve svých řadách LM10?



Poté, co David Beckham získal licenci k založení Interu Miami (leden 2018), sdílel muž, který jako hráč LA Galaxy způsobil v lize revoluci, videozprávu od Lionela Messiho: „Kdo ví, třeba mi za pár let zavoláš,“ uzavřel LM10 zdravici, kterou Beckhamovi pogratuloval k novému projektu.

O pět let později se Messiho vzkaz naplnil, když oznámil, že navzdory cukrblikům ze Saúdské Arábie a teskné náruče Barcelony podepíše smlouvu s Club Internacional de Fútbol Miami.

K naverbování argentinské modly však bylo zapotřebí mnohem víc než jen pozvání a přátelské vybídnutí. Beckhamův klub a Major League Soccer vypsaly královské výkupné a mistr světa, považovaný za nejlepšího fotbalistu všech dob, získá podíl na vysílacích právech. Přispěly i společnosti Apple a Adidas, jeden z nejstarších sponzorů ligy.

Žádnou transakci v historii MLS neprovázelo takové drama, vzrušení a nejistota. Inter Miami vzal za soutěžní kliku v březnu 2020, po desítkách měsíců plánování a horečných příprav. Prezident Beckham – v dokonale padnoucím obleku – si bubnoval prsty o koleno a v čestné lóži sledoval, jak se mu před očima zhmotňuje sen, zatímco si ho manželka Victorie natáčela na mobil.

Už tehdy Jorge Mas, spolumajitel Interu, prozradil: „David a já usilovně pracujeme, aby se Messiho přestup jednoho dne uskutečnil, což je podle mě transformační nejen pro Miami, ale myslím, že i pro celou soutěž.“

Léto 2021 změnilo Messimu život. Na Maracaná ukončil období stříbrných slz (čtyři velká prohraná finále v řadě) a dobyl pro Argentince Copu América (nejlepší hráč turnaje). Když se ho po zdolání Brazilců ptali na letní dovolenou, odpověděl: „Tentokrát to bude jiné. Budu v Miami.“

Tyto dva týdny mu poskytly náhled, jak by mohl vypadat soumrak kariéry. Všude ho obletovaly davy lidí, kteří skandovali

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud