Jonáš Bartoš
Premium
17. srpna 2023 • 04:45

Květ o přesunu do Turecka i herním vytížení: Koubek se mnou nepočítal

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když vypadl z užší plzeňské rotace, věci nabraly rychlý spád. Roman Květ (25) během pár dní ve spolupráci se svými agenty vybral nový klub, kde by mohl dostat větší herní minutáž. Výsledná adresa v tureckém Sivassporu, v minulé sezoně účastníka Konferenční ligy, vypadá zajímavě. Český záložník v rozhovoru pro deník Sport a iSport.cz popisuje první dojmy z nového prostředí.



Telefon zvedl v úterý kolem poledne. Zatím bydlí v tréninkovém centru Sivassporu, kde má veškerý potřebný komfort. Roman Květ den po oficiálním oznámení hostování s opcí vstřebával kvapíkové události z posledních dní. Lavičku v Plzni vyměnil za novou šanci a první zahraniční štaci. „Tohle jsem musel vyzkoušet,“ přiznává.

Jak došlo k tak rychlému přesunu na hostování?
„Máte pravdu, byla to velká rychlovka. Asi týden zpátky jsem volal manažerovi Zíkovi, že jsme se dohodli s trenérem Koubkem, že bude lepší, když si najdu něco jiného, protože v Plzni bych teď šanci nedostal. Slíbil, že se o něco pokusí, začal rozhazovat sítě. V pátek odpoledne mi volal, že v sobotu ráno odlétáme. Bylo to fakt narychlo. Byl jsem z toho nesvůj, nestihl se rozloučit se všemi, co jsem chtěl. Ale taková šance přijde jednou za život a musel jsem to vyzkoušet.“

Věděl jste hned, že nabídku Sivassporu vezmete?
„Určitě jsem se dost rozhodoval. Obecně je na Turecko zvláštní názor, dost lidí v Česku ho nemá úplně rádo. Ze začátku jsem se toho trošku obával, ale na druhou stranu je to pro mě obrovská šance dostat se do velkého fotbalu. Vždycky jsem snil o tom podívat se do zahraničí, netajil jsem se tím. Ze všech možností mi to přišlo jako nejlepší varianta.“

Konzultoval jste s někým nabídku z Turecka?
„Víceméně jsem dal pouze na svůj dojem. Nebylo moc času se ještě pořádně

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud