2. června 2009 • 15:30

Aragonése ve Fenerbahce nahradí Daum

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Fenerbahce Istanbul už nepovede v příští sezoně španělský kouč Luis Aragonés. V pondělí jej klub odvolal a turecká i německá média už přinesla zprávu, že ho nahradí Němec Christoph Daum.



Ten dostal lukrativní nabídku na tříletou spolupráci s platem 3,5 milionu eur ročně, tedy o milion více, než dosud pobíral v Kolíně nad Rýnem.

Pětapadesátiletý Daum ve Fenerbahce pracoval už v letech 2003 až 2006, nyní požádal o rozvázání ještě rok platné smlouvy v Kolíně a bundesligový klub mu vyhověl. Při svém prvním působení u Fenerbahce získal dvakrát titul tureckého mistra.

"Je to pro nás velké překvapení. Jsem ale přesvědčen o tom, že klub najde plnohodnotnou náhradu a dosáhne svých cílů nezávisle na jménu trenéra," nechal se slyšet reprezentační útočník Lukas Podolski, jenž se do svého mateřského klubu vrací po nevydařeném angažmá v Bayernu Mnichov.

Sedmdesátiletý Aragonés usedl na lavičku Fenerbahce loni v létě poté, co se španělskou reprezentací získal titul mistrů Evropy. V Turecku se mu však nepodařilo naplnit představy vedení a jeho tým v lize skončil až na čtvrtém místě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud