24. listopadu 2010 • 11:55

Kanibal Suárez si sedm zápasů nezahraje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemský fotbalový svaz potrestal útočníka Ajaxu Amsterodam Luise Suáreze sedmizápasovým zákazem startu za to, že ve víkendovém utkání kousl protihráče do ramene.



Uruguayský kanonýr trest přijal a nebude se odvolávat, což znamená, že trest začíná platit okamžitě a nemusí se čekat na čtvrteční zasedání disciplinární komise.

Už v pondělí potrestal Suáreze dvouzápasovou suspendací i Ajax."Kanibal z Ajaxu", jak jej promptně překřtily nizozemské deníky, kousl Otmana Bakkala z Eindhovenu do ramene, rozhodčí si toho ale nevšiml.

Televizní záběry však Suárezův čin odhalily, navíc postižený hráč odhalil dres a ukázal červenou stopu na klíční kosti jako důkaz. Svaz nyní fotbalistu Ajaxu obvinil z násilného činu.



I proto mu udělil přísný sedmizápasový trest. Suárez tak přijde o zbytek podzimní sezony a do hry se zapojí znovu až 4. února. Trest se však nevztahuje na Ligu mistrů, kde může nastoupit v závěrečném utkání skupiny proti AC Milán.

Suárez byl s třemi góly jedním z hlavních tahounů čtvrtého týmu letošního mistrovství světa Uruguaye. V minulé sezoně byl nejproduktivnějším střelcem ze všech evropských lig, v tomto ročníku se trefil dosud sedmkrát a zatím jej zastiňuje týmový kolega Hamdáví.

Klub už v pondělí potrestal uruguayského kanonýra dvouzápasovou suspendací. Případ bude řešit disciplinární komise ve čtvrtek."Kanibal z Ajaxu", jak jej promptně překřtily nizozemské deníky, kousl Otmana Bakkala z Eindhovenu do ramene, rozhodčí si toho ale nevšiml.



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud