24. dubna 2012 • 16:52

Manchester United mi chybí, vyznal se hvězdný Ronaldo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože fotbalista Cristiano Ronaldo září v dresu Realu Madrid a ve třetí sezoně je blízko svému prvnímu španělskému titulu, stále se mu prý stýská po bývalém zaměstnavateli Manchesteru United.



Sedmadvacetiletý Portugalec přestoupil do Realu v létě 2009 za rekordních 94 milionů eur, ale na "Rudé ďábly" nezapomněl.

"Cítím se, jako bych tam nechal rodinu, protože jsem s těmi kluky strávil šest let a stále mám dobrý vztah s (trenérem Alexem) Fergusonem i zbytkem mužstva," řekl Ronaldo v rozhovoru pro magazín Zoo.

"Zůstal jsem v kontaktu s Rio Ferdinandem, Nanim, Andersonem a Patricem Evrou. Hodně mi chybí i jablečný koláč a pudink, který jsme dostávali po tréninku v Carringtonu. To bylo prostě úžasné," vzpomínal rodák z Madeiry. S United vyhrál třikrát anglickou ligu a v roce 2008 také Ligu mistrů.

Cristiano Ronaldo slaví, Realu vrátil rychle zpět vedeníFoto Reuters

Na práci s Fergusonem prý nejvíce oceňoval trenérovu skvělou náladu. "Byl neustále v dobrém rozpoložení a pořád spokojený," zažertoval na účet přísného skotského kouče.

"Ale vážně mi chybí to, jak dokázal vytvářet pozitivní energii okolo hráčů a celého týmu," prohlásil.

Kapitán portugalské reprezentace překonal ve španělské lize už nyní vlastní rekord z minulé sezony, když dal 42 gólů. Ten poslední si za Real připsal při sobotní výhře nad Barcelonou, po níž je Real už blízko titulu.

"Minulou sezonu jsem se trefil čtyřicetkrát a teď ode mne čekají fanoušci ještě víc. Je to velký tlak, ale já se vždy snažím být lepší než o rok dříve," uvedl Ronaldo, jehož tým čeká ve středu semifinálová odveta Ligy mistrů s Bayernem Mnichov. Německý tým vyhrál první domácí duel 2:1.

Souboj hvězd vyhrál Ronaldo nad Messim. Jeho Real zvítězil, on navíc vstřelil vítězný gólFoto Reuters

Hvězdný útočník by rád dosáhl úspěchu i na reprezentační úrovni. Velké očekávání má směrem k červnovému mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině.

"Jsme v těžké skupině. Bude obtížné porazit Německo a Nizozemsko, ale myslím, že postup je reálný," mínil Ronaldo, jenž nevyloučil start na olympijském turnaji v Londýně.

Cristiano Ronaldo nastřílel v lize už 40 branek a vládne tabulce střelců. O jeden gól před Lionelem Messim z Barcelony.
Cristiano Ronaldo nastřílel v lize už 40 branek a vládne tabulce střelců. O jeden gól před Lionelem Messim z Barcelony.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud