5. ledna 2015 • 17:48

Zákaz přestupů odskákala legenda. Barcelona propustila Zubizarretu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Barceloně skončil s okamžitou platností sportovní ředitel Andoni Zubizarreta, který byl odpovědný za přestupovou politiku. Vedení katalánského fotbalového klubu tak zareagovalo na verdikt sportovní arbitráže CAS, která 30. prosince potvrdila roční zákaz transferů. Trest Barceloně udělila FIFA za porušení pravidel při přestupech fotbalistů mladších 18 let.



Odvolání Zubizarrety oznámila Barcelona v oficiálním prohlášení. "Předseda Josep Maria Bartomeu se rozhodl ukončil k dnešnímu dni smlouvu s dosavadním sportovním ředitelem Andonim Zubizarretou," uvedl klub na svém webu. Následně rezignoval i Zubizarretův asistent Carles Puyol.

Třiapadesátiletý bývalý brankář působil v Barceloně v letech 1983 až 1994, v národním dresu klubová ikona odchytala 126 zápasů. V roce 2010 se v Barceloně ujal role sportovního ředitele.

Šestatřicetiletý Puyol kraloval v obraně Barcelony 15 sezon, než vloni ukončil kariéru. S národním týmem získal v roce 2010 titul mistra světa a o dva roky dříve evropské zlato.

Po neúspěšném odvolání k CAS bude moci být Barcelona aktivní na přestupovém trhu až v lednu 2016. Do té doby smí pouze prodlužovat smlouvy se současnými hráči a přivádět zpět fotbalisty, kteří byli v jiných klubech na hostování.

Fotbalisté Barcelony zůstanou v roce 2015 bez posil
Fotbalisté Barcelony zůstanou v roce 2015 bez posil

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud