30. prosince 2016 • 10:14

Za Ronalda dáme OSM miliard. Šílená nabídka z Číny ale nemá šanci

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osm miliard korun a ještě zhruba sto milionů navíc. Tuhle sumu je ochotný vysázet nejmenovaný čínský klub Realu Madrid za Cristiana Ronalda. Tvrdí to alespoň Jorge Mendes, agent portugalské hvězdy. Nejde o nějaký silvestrovský žert, klub prý už dokonce oslovil „bílý balet“ s nabídkou, ale jednatřicetiletý hráč dres měnit nehodlá.



Ronalda do Číny nezláká ani královský plat, který mu v Číně nabízejí. Ročně mu slibují dvě miliardy a necelých 700 milionů korun. Obyčejný smrtelník by se rozklepal jako osika, ovšem portugalská hvězda, to je jiný kalibr. Proč by se stěhoval z Realu Madrid, kde má smlouvu až do června roku 2021.

„Čínský trh je nový. Kluby si mohou koupit hodně hráčů, ale získat Ronalda je nemožné,“ řekl Mendes. „Cristiano je nejlepší hráč na světě, prostě nejlepší ze všech. Je normální, že dostane nějakou nabídku,“ poznamenal hráčův agent.

Pokud by se obchod zrealizoval, stanovil by nový rekord ohledně částky, kterou by klub za hráče zaplatil. Dosud je v čele Paul Pogba , jenž v létě odešel z Juventusu do Manchesteru United. Teď by byl ve hře takřka trojnásobek částky, co tehdy vyplatili „rudí ďáblové“.

„Z Číny přišla nabídka 257 milionů liber. Ale peníze nejsou všechno. Real, to je Ronaldův život,“ řekl Mendes pro Sky Italia. Zpráva o zájmu z Číny o Ronalda se objevila jen chvíli poté, co klub ze Šanghaje získal za zhruba dvě a čtvrt miliardy korun bývalého útočníka Manchesteru City Carlose Téveze. Ten nyní působil v argentinském klubu Boca Juniors.

Sledujte fotbalové přestupy ONLINE ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud