4. ledna 2018 • 10:59

Messi v roce 2018? Pokus o první góly proti Chelsea a Gironě i zlatý sen

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
  • První hráč, který nasázel v El Clásiku 25 branek - Lionel MessiPrvní hráč, který nasázel v El Clásiku 25 branek - Lionel MessiFOTO: Reuters

    Už od sezony 2004/05 bojuje v dresu prvního týmu Barcelony. Získal téměř všechny myslitelné trofeje, podle mnohých je nejlepším fotbalistou všech dob. Lionel Messi ale stále nemíní ubrat z plynu. V roce 2018 hvězdného střelce čeká pokus o dosažení dalších zajímavých met, které malý útočník s takřka nadpozemskými schopnostmi hodlá překonat. První letošní zápas hraje jeho Barcelona dnes ve Španělském poháru na půdě Celty Vigo.

  • 1. Zlato na mistrovství světa

    Lionel Messi v dresu argentinské reprezentaceFoto Reuters

    Dokud se nestane mistrem světa, nebude tím největším. Lionel Messi má před sebou další pokus o dobití svatého grálu a definitivně potvrdit status fotbalové legendy. Argentina si letenky do Ruska vydřela až v posledním kvalifikačním duelu s Ekvádorem, kde své zemi vystřílel postup hattrickem právě Lionel Messi. 30letý fotbalista moc touží po úspěchu, který mu nejvíc chybí. V létě pojede na svůj čtvrtý šampionát, před čtyřmi lety v Brazílii skončil v slzách se stříbrnou medailí na krku po prohraném finále s Německem. Teď má možná poslední pokus a je odhodlaný prát se do padnutí.

  • 2. 100 gólů v Lize mistrů

    První hráč, který nasázel v El Clásiku 25 branek - Lionel MessiFoto Reuters

    Messi v Lize mistrů zvládl 97 gólů, tři potřebuje k tomu, aby se dostal do klubu stovkařů v nejslavnější evropské soutěži. Před sebou má pouze věčného rivala Cristiana Ronalda, který dosud zvládl 115 zásahů.

  • 3. Pátý titul v Lize mistrů

    Lionel Messi v zápase Barcelony se Sportingem Lisabon, do kterého naskočil jako náhradníkFoto ČTK

    Spolu s kapitánem Barcelony Andrésem Iniestou slavil s ušatým pohárem po vítězných finále v letech 2006 (Paříž), 2009 (Řím), 2011 (Londýn) a 2015 (Berlín). Pokud s Barcelonou zvládne vítězně finále Ligy mistrů na jaře v Kyjevě, se svým dlouholetým parťákem budou prvními fotbalisty, kteří v jednom klubu získají pět zlatých medailí pro šampiony evropské soutěže. Přidat se k nim může i stoper Gerard Piqué, který jeden titul vyhrál ještě jako hráč Manchesteru United.

  • 4. Rekord v počtu vítězství ve španělské lize

    První hráč, který nasázel v El Clásiku 25 branek - Lionel MessiFoto Reuters

    Messi má v La Lize neskutečnou bilanci - dosud odehrál 399 utkání, z nich ve 301 případech odcházel s vítězstvím. Schází mu už jen 33 vyhraných duelů na legendárního gólmana Realu Madrid Ikera Casillase. Ten pro svůj klub vychytal celkem 334 vítězství. Pokud bude Barcelona pokračovat svým obvyklým způsobem, tuhle Metu může Messi do konce roku 2018 bez problémů zvládnout.

  • 5. Pichichi a Zlatá kopačka

    Lionel Messi přebral před zápasem Zlatou kopačkuFoto Reuters

    Messi se nejlepším střelcem La Ligy stal už ve čtyřech sezonách. Mimořádnému kanonýrovi se dařilo pokaždé tak dobře, že to zároveň znamenalo i Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce evropských soutěží. V aktuálním ročníku zatím zvládl 15 gólů a je opět v čele španělských ligových střelců.

  • 6. Skórovat proti Chelsea

    Messi a Suárez se radují z branky do sítě La CoruniFoto Reuters

    Jde o tým, na který má velkou pifku. Messi se postavil Chelsea v osmi případech, zatím se mu ani jednou nepodařilo vstřelit branku. Ve většině případů mu ve skórování zabraňoval Petr Čech, který vládl brance Chelsea během let 2004 - 2015. Už 20. února dostane další šanci - Barcelona startuje první osmifinále Ligy mistrů právě proti Chelsea, Messi bude mít k dispozici ještě odvetu.

  • 7. Nejlepší střelec pěti TOP evropských soutěží

    První hráč, který nasázel v El Clásiku 25 branek - Lionel MessiFoto Reuters

    Pokud počítáme branky vstřelené v ligách ve Španělsku, Anglii, Itálii, Francii a Německu, vede s 366 brankami legendární útočník ze 60. let Jimmy Greaves (357 branek v Anglii - nejvíc za Tottenham, 9 v Itálii - AC Milán). Messi je v La Lize na čísle 364, tudíž mu stačí tři přesné zásahy, aby se stal novým vládcem této prestižní střelecké statistiky.

  • 8. Dát gól proti Gironě

    Šťastný Lionel Messi s vyplazeným jazykemFoto Reuters

    Mezi účastníky španělské ligy v této sezoně existuje pouze jeden tým, který od Messiho ještě nedostal branku - nováček z Girony. Argentinský šutér má šanci skórovat v jarní odvetě na Nou Campu (25. února). Pokud se mu to povede, v La Lize zaznamená branku proti 36. týmu. Tím vyrovná rekord legendárního střelce Realu Raúla.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud