Jakub Dvořák
28. ledna 2018 • 14:57

Nevděčný Benzema: góly nedává a vzteká se. Při střídání zahodil bundu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Muž, který si zahrává s ohněm. Karim Benzema, i přes výhru nad Valencií, rozvášnil madridské fanoušky. Při střídání v 78. minutě vyjádřil svou nespokojenost s krokem trenéra Zidaneho a na lavičce zahodil vzteky bundu. Španělská média jeho chování označují za výraz nevděčnosti. Zidane totiž patří v Realu mezi největší zastánce francouzského útočníka.



Je to zvláštní případ. Útočník, který nedává góly, není žádný útočník, dalo by se říct. Jenže u Karima Benzemy je tento holý fakt přehlížen. Alespoň u trenéra Realu Zinedina Zidaneho . U něj je bývalý střelec Lyonu stále mužem číslo jedna.

Jenže 30letý forvard jako kdyby se svého výsadního postavení nevážil. Při sobotní výhře na půdě Valencie (4:1), která Real v tabulce posunula o dva body blíže k třetí příčce, se mu nelíbilo, když jej v 78. minutě Zidane stáhl ze hry.

Benzema s kyselým obličejem odkráčel ze hřiště a na lavičce pak vzteky zahodil bundu. To, že pro svůj klub vybojoval penaltu, kterou Cristiano Ronaldo proměnil a poslal Real do vedení, francouzskému fotbalistovi nejspíš nestačilo.

 

Jeho chování si okamžitě všimla španělská média a s Benzemou neměla vůbec slitování. „Zřejmě zapomněl, co pro něho Zidane všechno udělal,“ napsal deník AS na svém webu. „Každý je naštvaný, když musí střídat, ale co je na celé situace nejdůležitější, že Karim je i tak šťastný, byla to chvilková záležitost,“ reagoval na situaci Zidane.

Bývalý střelec Lyonu je koučem protežován i přes svoji slabší produktivitu. V minulé sezoně jej Zidane stavěl do základní sestavy na úkor Álvara Moraty, který měl daleko lepší čísla. Zatímco Benzema vstřelil 19 branek a potřeboval na to 3 239 minut, Morata jich dal 20 během 1 872 minut.

A lépe je na tom španělský reprezentant i nyní po odchodu do Chelsea. Benzema dal šest branek během 1 604 minut strávených na hřišti, Morata je na 12 trefách za 2 055 minut.

To však stále není vše. Zidane se Benzemy zastal v mnoha případech. Například na podzim, během zápasu v Lize mistrů s Tottenhamem, napsal Gary Lineker na Twitter, že Francouz je ohromně přeceňovaný útočník.

Valencia - Real Madrid: Sporná penalta opět po zákroku Montoyi, z puntíku se opět trefil Ronaldo
Video se připravuje ...

Zidane na to reagoval slovy, že takové vyjádření od člověka pohybujícího se ve fotbale, je ostudné. „Karim není ten typ, co dá 60 gólů za sezonu, ale dá jich 20 a na dalších 30 přihraje. Je to nejlepší hráč na pozici „devítky“ pro Real Madrid za posledních několik let,“ vrátil úder někdejší držitel Zlatého míče.

Benzema se však stále nedokázal dostat do formy a Zidane byl dál pod tlakem, aby v lednovém přestupním termínu přivedl dalšího útočníka. Kouč Realu takové úvahy pokaždé smetl ze stolu.

„Nechci jiného útočníka. Nesouhlasím s jakoukoliv kritikou na adresu Karima. Já v něm nevidím pouze góly, ale také spoustu práce, kterou odvádí pro tým. Fotbal je týmová hra a on je v přínosu pro tým jedním z nejlepších. To ho v mých očích dělá velmi cenným a budu se jej zastávat, dokud budu v této funkci,“ ohradil se Zidane.

V sobotu, když čtvrtý sudí ukázal na světelné tabuli, že hřiště opustí číslo 9, na tohle všechno Benzema zřejmě zapomněl…

Valencia - Real Madrid: Po faulu Montoyi otevřel Ronaldo skóre z penalty
Video se připravuje ...

Cristiano Ronaldo vstřelil Valencii dva góly z penalty
Cristiano Ronaldo vstřelil Valencii dva góly z penalty

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud