8. května 2018 • 12:13

Iniesta do Číny nepůjde! Láká ho klub z Japonska, který učaroval Horváthovi

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dojemné loučení už má pomalu za sebou. Andrési Iniestovi zbývá v Barceloně odehrát poslední tři zápasy, než klub svého srdce po 22 letech opustí. 33letý záložník měl podle všeho zamířit za novou výzvou do Číny. Zástupci klubu Čchung-čching Tang-taj Li-fan ale uvedli, že hvězdnou posilu na hřišti kvůli vysokým ekonomickým nárokům nepředstaví. Nyní se v souvislosti se španělskou legendou mluví o japonském Vissel Kóbe. Majitelem klubu, kde v letech 2004 - 2006 působil Pavel Horváth, je zakladatel jednoho z čelních sponzorů Barcelony.



Iniestův přesun do Číny měl být takřka hotovou věcí. Jeden z nejlepších světových záložníků poslední dekády už oznámil, že po sezoně v Barceloně končí a chce uzavřít kariéru v místě, kde nebude konkurovat klubu, ve kterém vyrostl a strávil celý fotbalový život.

Novým domovem se měl stát Čchung-čching Tang-taj Li-fan, zástupci čínského klubu Iniestu mimo jiné nalákali i na to, že mu pomůžou prorazit na tamní trh s vínem, ve kterém španělský mistr světa i Evropy podniká.

Jenže představitelé čínského klubu v minulých dnech vyloučili, že se hvězdný záložník obleče do jejich dresu. "Pokud jde o spekulace ohledně příchodu Andrése Iniesty do Tang-taj Li-fan, klub znovu zdůrazňuje, že chce investovat racionálně," uvedli v prohlášení.

Iniesta si měl vydělat 26 milionů liber ročně (755 milionů korun), více jak jednou tolik, než kolik dosud bral v Barceloně. "Nechceme porušovat finanční politiku čínské fotbalové federace o narušení trhu. S Andrésem Iniestou budeme pokračovat v obchodním partnerství, ale nepřestoupí k nám jako hráč," dodali v prohlášení.

Iniesta by tak mohl zvolit jinou exotickou destinaci. Ve Španělsku se mluví o zájmu z nejvyšší japonské ligy, konkrétně z Visselu Kóbe. Tam dva roky působil i český záložník Pavel Horváth . Dodnes vzpomíná na své japonské působení jen v dobrém a přiznal, že mu japonská kultura učarovala a našel tam mnoho přátel.

Iniestův přesun do Kóbe dává smysl i z jiného pohledu. Majitelm klubu je zakladatel firmy Rakuten Hiroshi Mikitani, jejíž jméno figuruje na dresech Barcelony a patří mezi hlavní partnery katalánského klubu.

Pro španělskou legendu je podle katalánských médií připravený tříletý kontrakt s roční gáží 25 milionů eur ročně (650 milionů korun).

Andrés Iniesta působil v Barceloně od svých 12 letech, od nové sezony by měl působit v Číně
Andrés Iniesta působil v Barceloně od svých 12 letech, od nové sezony by měl působit v Číně

TOP góly 36. kola La Ligy: Baleova bomba z El Clásica a parádní zásah Gómeze
Video se připravuje ...

Barcelona - Real Madrid: 2:2! Asensio vybídl Balea a ten se krásně trefil k tyči
Video se připravuje ...

Barcelona – Real Madrid: Suárez fauloval Varaneho, poté Messi zvýšil na 2:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud