Jakub Dvořák
31. května 2018 • 18:30

Pět trenérů pro Real: Wenger má chuť, Allegri je jako Zidane či bývalý kapitán

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvou a půl letech je Real Madrid bez trenéra. Zinedine Zidane týden po třetím triumfu v Lize mistrů v řadě rezignoval. A vedení madridského klubu bije na poplach. Prezident Florentino Pérez přiznal, že okamžitá náhrada není.  Španělské deníky Marca a AS už však hledají možné adepty na uvolněné místo. Kdo by to mohl být?



Arséne Wenger

Francouzský stratég Arséne Wenger odkoučoval poslední domácí zápas ArsenaluFoto Reuters

68 let, naposledy Arsenal

Po 22 letech skončil na lavičce Arsenalu, kde kromě trénování výrazně zasahoval do chodu klubu. Jeho největším milníkem v londýnském klubu byla sezona 2003/04, kdy Arsenal prošel Premier League bez jediné porážky. Jeho éra úspěchů však pozvolna klesala. S klubem se rozloučil na šesté příčce.

Nicméně podle dostupných zpráv se necítí vyhořelý. Stále má chuť pracovat a v kuloárech se mluví o tom, že jakmile pro něho přijde zajímavá výzva, půjde za ní a bude opět ve formě. V Arsenalu musel často spořit, například kvůli investicím do stadionu. V Realu by se mohl opět rozšoupnout. Navíc se nebojí dát šanci mladým hráčům.

Massimilliano Allegri

Massimo Allegri po remíze s Tottenhamem krotil vášně fanoušků JuventusuFoto Profimedia.cz

50 let, Juventus

Pokud madridský klub nebude v létě chtít překopat celý kádr a pouze navázat na Zidaneho práci, hodil by se k jeho týmu současný trenér Juventusu Massimo Alllegri. Podle analytika Jakuba Dobiáše z Full Report Scouting by to rozhodně nebyl špatná volba. „Takticky je na tom mnohem lépe než Zidane. Má hlavně promyšlený defenzivní systém, který by přesně vyhovoval hvězdám typu Ronalda a Kroose,“ uvedl v zimě pro český server Bílýbalet.cz. Navíc se v Itálii traduje, že by se vedení turínského celku Allegriho rádo zbavilo.

Guti

V áčku Realu dělal Guti zástupce kapitána a několikrát vyhrál Ligu mistrů i La Ligu, nyní je úspěšný i s dorostemFoto Twitter.com

41 let, dorost Realu

Že by Real zopakoval stejný krok jako se Zidanem? Guti se profiluje v trenéra v madridské akademii a s dorostem má velmi dobré výsledky. Úspěch slaví na domácí scéně, i v juniorské Youth League (obdoba Ligy mistrů).

Za Real odehrál přes 500 soutěžních zápasů, získal s klubem 15 trofejí (3x LM a 5x La Liga) a dokonce dělal Raúlovi zástupce kapitána. Jenže na rozdíl od Zidaneho nemá tak zvučné jméno. Nicméně jako jeden z mála kandidátů zná madridskou DNA a ví, jak to v klubu chodí. Navíc je to Španěl. To jsou u fanoušků plusové body.

Mauricio Pochettino

Kouč Tottenhamu Mauricio PochettinoFoto Reuters

46 let, Tottenham

Anglický Tottenham pod ním hraje pohledný fotbal, který baví diváky. Je v ideálním věku a Real by mohl posunout na vyšší level díky svému know-how. Problém by však byl, jak by k jeho náročnému stylu seděly stárnoucí hvězdy. Hned sedmi hráčům už je přes třicet. Po svém nástupu by tak musel započít přestavbu kádru.

Jeho výhodou je, že v La Lize už jednou trénoval – vedl Espanyol Barcelona. S londýnským klubem sice v této sezoně podepsal zbrusu nový kontrakt, ale v jeho smlouvě je údajně zakotveno, že pokud přijde nabídka právě od Realu, rodák ze Santa Fe může jít. A ještě jedno velké plus má -  v zimě se Pochettino nechal slyšet, že než aby trénoval rivala Barcelonu, raději by pracoval na farmě.

Antonio Conte

Trenér Chelsea Antonio Conte v utkání s HuddersfieldemFoto Reuters

48 let, Chelsea

O jeho konci v Chelsea se mluví denně. Co by mohl italský taktik klubu jako je Real nabídnout? Především pevný řád, propracovanou defenzivu a odvahu experimentovat. Rád se svými kluby hraje systémem 3-4-3. Tituly vyhrával v Juventusu a s Chelsea to dokázal hned v první sezoně na Ostrovech. Ta druhá už mu ale nevyšla. Spekulovalo se o tom, že si rozhádal kabinu. Spíš než reálná varianta jde o tip bookmakerů.

Sestřih finále LM: Real Madrid - Liverpool 3:1. Rozhodly minely brankáře Kariuse
Video se připravuje ...

Trenér Zinedine Zidane přichází na tiskovou konferenci, kde oznámil, že končí jako trenér Realu
Trenér Zinedine Zidane přichází na tiskovou konferenci, kde oznámil, že končí jako trenér Realu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud