13. července 2018 • 04:25

Kdo může nahradit Ronalda? Hvězdy z MS i talent z vlastních zdrojů

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo by mohl nahradit Ronalda? Superhvězda Neymar, kometa Salah, nebo talent z vlastních zdrojů jménem Marco AsensioKdo by mohl nahradit Ronalda? Superhvězda Neymar, kometa Salah, nebo talent z vlastních zdrojů jménem Marco AsensioFOTO: koláž iSport.cz

    Co bylo dlouhé roky nemyslitelné se v úterý stalo skutečností. Cristiano Ronaldo odešel z Realu Madrid a od nové sezony navlékne dres Juventusu. Řeší se, jak zapadne do turínského týmu, kdo a jak hvězdu zaplatí, důležitou otázku ale řeší i madridský celek. Kdo vlastně zaujme místo portugalské legendy?

  • Neymar

    Neymar otevřel skóre zápasu Brazílie - MexikoFoto Reuters

    Šušká se o tom už dlouho, ti s bujnější fantazií dokonce spekulují, že Neymar přestoupil do PSG jen proto, aby nešel po přímé trase Barcelona - Real Madrid. Brazilec má být cílem číslo jedna pro královský klub, z hlediska schopností na hřišti i marketingového potenciálu by jako náhrada za Ronalda dával asi největší smysl. Překážkou ale bude jeho cena. Do Paříže přišel loni v létě za 222 milionů eur, bohatý francouzský gigant se jistě nenechá přesvědčit částkou o nic menší.

  • Eden Hazard

    Eden Hazard oslavuje čtvrtou branku Belgie v utkání s TuniskemFoto Reuters

    Na mistrovství světa patří 27letý belgický kapitán k nejzářivějším hvězdám, patří k nejaktivnějším hráčům a udivuje schopnostmi v soubojích jeden na jednoho. Do Realu ho už dříve lákala možnost zahrát si pod vedením jeho největšího idolu, Zinédina Zidanea, ten už ale na lavičce madridského klubu není. Belgická superstar zůstává favoritem bookmakerů na to, že by měl nahradit Ronalda.

  • Kylian Mbappé

    Kylian Mbappe oslavuje druhou trefu do branky ArgentinyFoto Reuters

    Šikovný s míčem, přesný před brankou, rychlý jako raketa. A pořád teprve náctiletý! Kylian Mbappé je ve fotbalovém světě zjevením. Když jej PSG získalo z Monaka za 180 milionů eur, udělalo z něj druhého nejdražšího hráče světa, Real by tuhle částku klidně mohl vyšponovat ještě výš. Cenu za šikovného útočníka, který září i na pravém křídle, totiž jistě zvednou jeho výkony na MS.

  • Mohamed Salah

    Mohamed Salah se na MS v Rusku prosadil jen z penalty proti RuskuFoto Reuters

    Největší kometa uplynulé sezony? Jednoznačně Mohamed Salah! V prvním roce v dresu Liverpoolu si pro sebe uzmul korunu krále střelců, tým, který došel až do finále Ligy mistrů, na něj hodně spoléhal. Hráč, který je gólový i z křídla, by se jako náhrada za Ronalda přesně hodil. Reds se ale své hvězdy nebudou chtít vzdát jen tak, zvlášť, když nedávno podepsala novou, vylepšenou smlouvu.

  • Harry Kane

    Gólostroj Harry Kane udeřil i v osmifinále MS s KolumbiíFoto Reuters

    Z křídelníka Ronalda se v posledních letech stával spíše hrotový útočník, zakončovatel. I ve vodách čistokrevných "devítek" tak může Real lovit. Dlouho propíranou možností je Harry Kane, lídr Tottenhamu a kapitán úspěšné anglické reprezentace. Dvojnásobný nejlepší střelec Premier League patří k nejlepším útočníkům na světě, je ale otázkou, jak by zapadl do herního systému Realu. Jistě by nechtěl dopadnout jako krajan Michael Owen, někdejší talent, který v "bílém baletu" příliš nezářil.

  • Mauro Icardi

    Kapitán Interu Milán Mauro IcardiFoto Profimedia.cz

    Nenechte se zmást, jeho neúčast na MS byla způsobena spíše vztahy s krajany, než výkonností. Kdyby šlo jen o výkony, patří Icardi k hlavním hvězdám argentinského výběru. Kapitán Interu Milán je kontroverzní osobou, má za sebou aféru s manželkou svého nejlepšího kamaráda i rozpory s tvrdým jádrem fanoušků vlastního klubu, jedno se mu ale nedá upřít - je to mašina na góly. V uplynulé sezoně jich dal jen v lize 29, s Cirem Immobilem se podělil o čelo tabulky střelců Serie A. On i Kane by mohli být kvalitní náhradou za Ronalda, ale i za Karima Benzemu.

  • Marco Asensio

    Marco Asensio je velký talent RealuFoto Profimedia.cz

    Poslední možnost je s dobou velkých, stamilionových transferů trochu nesynchronní. Real ale nemusí kupovat vůbec nikoho a brát z vlastních řad. Do prvního týmu "bílého baletu" se už dvě sezony kvalitně zapracovává Marco Asensio. Stále teprve 22letý šikula, který může hrát na křídle i na postu ofenzivního záložníka, by po odchodu Ronalda měl dostat víc prostoru a ukázat, že Real i španělská reprezentace by při období velkých změn měli sázet právě na něj.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud