19. července 2018 • 11:50

Pérez slíbil hvězdy do Realu. Mbappé dostal v PSG stopku, vyjde Neymar?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je opět ve svém živlu. Prezident Realu Madrid Florentino Pérez rozjíždí byznys na plné obrátky. Po odchodu Cristiana Ronalda potřebuje do kádru přivést zvučná jména, která portugalskou hvězdu nahradí na poli sportovním i marketingovém. A španělský funkcionář si je toho moc dobře vědom. „Máme úžasný tým, ale ještě jej doplníme fantastickými hráči,“ prohlásil madridský boss na tiskové konferenci.



Přestavba kádru? Tu pod novým koučem Julenem Lopeteguim nečekejte. Bývalý kouč španělské reprezentace zatím základy, které vystavěl jeho předchůdce Zinedine Zidane, ponechává netknuté.

Vedení klubu vzkázal, aby nepouštělo pryč talentované hráče Daniho Ceballose či Marcose Llorenteho. Mluví se o návratu Jamese Rodrígueze z Bayernu Mnichov a více prostoru pro Marka Asensia.

Co však musí Real nutně vyřešit, je díra po odchodu Cristiana Ronalda do Juventusu. Zatímco všechna signifikantní čísla na dresech jsou v týmu zabrána různými hráči, magická sedmička zůstává volná.

Jak dlouho ještě?

Podle prezidenta Florentina Péreze už se usilovně pracuje na tom, aby klub našel novou superstar. Kandidátů je hned několik. Eden Hazard, Neymar, Kylián Mbappé, Harry Kane či Robert Lewandowski…

„Real má úžasný tým, ale je pravda, že v létě jej posílíme o fantastické hráče,“ pronesl Pérez na představení první letní posily Álvara Odriozoly, který přišel jako konkurent pro pravého obránce Daniho Carvajala.

Neymar otevřel skóre zápasu Brazílie - Mexiko
Neymar otevřel skóre zápasu Brazílie - Mexiko

Ovšem zpátky k daleko zvučnějším jménům. Jak to momentálně s příchody do španělské metropole vypadá? Podle tamních médií mají do klubu zatím nejblíže brankář Thibaut Courtois z Chelsea a parťák z belgické reprezentace Eden Hazard, který už v průběhu MS naznačil, že po šesti letech v "blues" by se změně angažmá asi nebránil.

Zatímco první jmenovaný je téměř "hotový“ a čeká se, až se v Anglii najde jeho náhrada, u Hazarda se Real musí domluvit s londýnským klubem. Ten ale po nástupu nového kouče Maurizia Sarriho nechce o největší hvězdu přijít.

PSG: Mbappé ne, Neymar možná

Na řadu tak přichází doslova galaktická dvojice z Paříže – Kylián Mbappé a Neymar. Ani tady není situace zrovna růžová. PSG poté, co 19letý mladík ovládl s Francií MS v Rusku, vzkázalo do éteru, že o jeho prodeji vůbec neuvažuje. Pro zemi je momentálně hbité křídlo národním hrdinou a jen blázen by se takového klenotu zbavoval.

Jiná situace je však u jeho brazilského spoluhráče, kterému světový šampionát nevyšel dle představ. Španělský tisk informuje, s odkazem na zdroje Katarské fotbalové asociace, o tom, že Paříž by nabídkám na nejdražšího hráče v historii zřejmě slyšela. Neymarův osud má prý v rukou trenér Thomas Tuchel, který se v létě ujal vlády v týmu.

Objevují se však i hlasy, že Neymar na odchod z klubu nemyslí. Ovšem za předpokladu, že se splní jeho důležitá podmínka – a tou je garance, že bude i přes Mbappého vzestup stále hráčem číslo jedna a klub se k němu bude chovat královsky.

Realu by však při vábení hvězdných hráčů mohlo pomoct Finanční fair play, na které se UEFA v posledních měsících čím dál více zaměřuje. S jeho vyrovnáním budou mít potíže jak v Paris Saint-Germain, tak i v Chelsea, která mohutně posilovala v minulé sezoně a letos přivedla první posilu Jorginha z Neapole za částku, která přesahuje 50 milionů liber (cca 1,5 miliardy korun).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud