25. července 2018 • 10:21

Jak Římu pláchl talent Malcom? Barcelona přebila dohodu bez podpisu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci AS Řím na něj čekali na letišti, k jeho příchodu měly zbývat už jen formality. Brazilský talent Malcom ale jen pár hodin nato pózoval v dresu Barcelony, nikoli v tom římském. Sportovní ředitel AS Monchi musel vysvětlovat, jak ambiciózní klub o hráče i přes všechny dohody dokázal přijít. Katalánci zaplatili 42 milionů eur (asi 1,08 miliardy korun), nabídka "vlků" byla o 10 milionů eur nižší.



O Malcomovy služby se vedl lítý boj. Už v zimě měl šikovný jednadvacetiletý křídelník nakročeno do Premier League, stál o něj Arsenal i Tottenham. Teď to zase vypadalo, že hvězdička francouzského Bordeaux přijme výzvu v podobě působení v AS Řím, který má vysoké ambice v italské Serii A. Římané už dokonce oznámili, že jsou dohodnutí s klubem na přestupu a zbývá jen zdravotní prohlídka a ladění detailů. Přesto Malcoma nezískali.

"Je mi moc líto, že se to stalo. Měli jsme s Bordeaux dohodu. Klubový prezident James Pallotta učinil nejlepší možnou nabídku, ale z vyjednávání se nakonec stala aukce, tak jsme vycouvali. Když hráči chtějí přijít do Říma, je to skvělé, když ne, nechceme je," vysvětloval celou situaci sportovní ředitel "vlků" Monchi.

"Mohu fanoušky ujistit, že tvrdě pracujeme, abychom našli hráče, který k nám bude chtít přijít, a bude stejně dobrý, ne-li lepší než Malcom," dodal, a pohrozil i možností soudu. "Zvažujeme naše možnosti a případné právní kroky. Je pravda, že nic nebylo podepsané, ale máme přinejmenším několik zpráv s agenty a prezidentem Bordeaux, které by stály za přečtení," řekl zkušený funkcionář.

Ještě než Malcoma jako svou posilu oznámila Barcelona, objevila se zmínka o jeho příchodu na Twitteru Římanů, fanoušci dokonce na brazilského šikulu čekali na letišti. Jak je tedy možné, že se nedočkali? "Dá se to jednoduše vysvětlit, ale asi docela těžko pochopit," začal Monchi bonmotem.

"Začali jsme vyjednávat asi před týdnem. Včera kolem 17. hodiny jsme došli k dohodě mezi námi, Malcomem, jeho agentem a Bordeaux. Měli jsme povolení, aby hráč mohl vycestovat do Říma na zdravotní prohlídku, zajistili jsme mu letadlo. Všechno bylo dohodnuté, byli jsme klidní," osvětlil poměrně hladký počátek vyjednávání.

Pak se ale vše zvrtlo, když po sociálních sítích začaly kolovat spekulace, že si na Malcoma brousí zuby i Barcelona. "Zhruba 30 minut po uzavření dohody nám volal prezident Bordeaux Stéphane Martin. Řekl nám, že kolem přestupu je mnoho spekulací, proto by bylo dobré vydat oficiální prohlášení. To pro nás nebylo ideální, i proto, že jsme na burze, a tak musíme respektovat určitá pravidla, ale on na tom trval a Bordeaux tak vydalo tweet o tom, že jsme se dohodli. Museli jsme reagovat a vydat jej také," řekl Monchi o zlomové situaci.

Vyjednávání se začalo vyvíjet jiným směrem. "Věděli jsme, že o Malcoma stojí víc týmů, včetně Barcelony, proto jsme jednali rychle. Dohoda byla hotová. Tím pádem mě překvapilo, když mi volal jeden ze zástupců Bordeaux, že cesta do Říma byla Malcomovi zatrhnuta. Ozval jsem se Martinovi, který mi oznámil, že Barcelona poslala vyšší nabídku, a pokud ji nepřebijeme, hráče mít nebudeme," přiblížil výsledek, se kterým se nejdřív nechtěl smířit. "Řekl jsem mu, že už jsme přece obchod udělali, měli jsme dohodu, ale i když jsme si vyměnili nějaké dokumenty, nic ještě nebylo podepsané. Nedalo se nic dělat," dodal Monchi nakonec.

Odchovanec Corinthians Malcom se stal po záložníkovi Arthurovi a obránci Clémentu Lengletovi třetí letní posilou Blaugranas. Římané za něj teď musí hledat náhradu, ačkoli přivedli už jedenáct nových tváří. Tou zatím poslední je švédský brankář Robin Olsen, nástupce Brazilce Alissona.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud