31. července 2018 • 11:12

Real bez Ronalda bude výzva, těší se nový kouč. Počítá s Balem i Navasem

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to nezvyk. Real Madrid poprvé po devíti sezonách vyběhne do nového ročníku bez své doposud největší hvězdy Cristiana Ronalda. Nahradit pětinásobného vítěze Zlatého míče bude pro nového hlavního trenéra Julena Lopeteguiho velký oříšek, španělský taktik si ale věří. Dokonce si myslí, že plnohodnotným nástupcem CR7 nemusí být ani nová tvář, nýbrž donedávna odepisovaný Gareth Bale.



Návrat do Tottenhamu? Odchod do Manchesteru United? Nebo snad do Bayernu Mnichov, kde by se připojil k dalšímu madridskému vyhnanci Jamesovi Rodríguezovi? To všechno bylo ve hře, když se řešila budoucnost Garetha Balea, donedávna v Realu odstaveného na druhou kolej. Po jeho dvoubrankovém představení ve finále Ligy mistrů, v němž Los Blancos porazili Liverpool 3:1, a po odchodu Cristiana Ronalda to ale vypadá, že Baleova role se otočila o 180 stupňů.

Jeho důležitost pro tým zdůraznil na tiskové konferenci v Miami nový trenér Julen Lopetegui. "Když jsem podepsal, Cristiano ještě patřil Realu, ale brzy oznámil, že chce odejít. Postavit silný tým bez něj bude vzrušující výzva," ví bývalý hlavní muž na lavičce španělské reprezentace. "Jsme přesvědčení, že Garetha Balea čeká skvělý rok. Budeme společně pracovat na tom, aby dosáhl té nejlepší formy. Očekáváme od něj hodně," potvrdil, že s velšským rychlíkem počítá.

"Gareth je šťastný, že může hrát za Real," vyvrátil spekulace o Baleově možném návratu na Britské ostrovy. "Je to fantastický hráč s mnohými kvalitami. Může vyplnit mezeru vzniklou Cristianovým odchodem," řekl a dodal pochvalu na spolupráci mezi Balem a Karimem Benzemou na tréninku.

Kouč podpořil stávajícího brankáře

Podle vyjádření nového trenéra to vypadá, že se současným kádrem nehodlá příliš hýbat. I přesto, že média v Anglii i Španělsku informují o tom, že Real se intenzivně zajímá o brankáře Thibauta Courtoise z Chelsea, Lopetegui je přesvědčený, že i do nadcházející sezony vstoupí jako jednička Keylor Navas.

"Mluvil jsem s ním, jsme rádi, že ho tu máme. Keylor byl v posledních několika letech důležitým hráčem Realu, a chceme, aby to tak zůstalo," ujistil všechny o budoucnosti kostarického gólmana.

"Jsme spokojení s týmem, který máme. Nechci se bavit o nějakých hypotetických situacích, vím, že se současným kádrem můžeme naplnit všechna očekávání, která jsou na Real Madrid kladena. Když nikdo nepřijde, ale ani neodejde, budu šťastný trenér," vyjádřil se Lopetegui k přestupovým spekulacím.

51letého Španěla čeká první zápas v nové roli, a hned to bude velký test - v americkém Miami se postaví proti Manchesteru United. "Je důležité, abychom se připravili na všechny aspekty nové sezony. Měli jsme na přípravu trochu méně času než oni, navíc se ještě musíme nachystat na superpohár (15. srpna proti Atlétiku), který je naším prvním velkým cílem v nové sezoně. Je pro nás hlavně důležité, aby se nikdo nezranil," řekl bývalý reprezentační trenér.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud