30. července 2018 • 20:30

Ronaldo poprvé trénoval v Turíně. Kdy odehraje za Juventus první zápas?

Autor: ČTK, iSport.cz, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novou etapu své kariéry naplno v Turíně zahájil Cristiano Ronaldo (33). Portugalská hvězda poprvé trénovala s Juventusem Turín, kam 10. července přestoupila z Realu Madrid. Pětinásobného držitele Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa vítalo v tréninkovém centru zhruba 200 fanoušků. Větší část mužstva „staré dámy“ je na turné v USA, kde Juventus již v sobotu nastoupí proti Realu Madrid. Na pikantní duel CR7 s bývalými spoluhráči ale nedojde.



Juventus je momentálně s většinou kádru na turné po USA, chybí na něm však většina klíčových hráčů, kteří reprezentovali své země na mistrovství světa. Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala, Juan Cuadrado, Douglas Costa či Rodrigo Bentancur se připravují v Turíně a v pondělí se k nim poprvé přidal i Ronaldo, jehož přestup z Realu je největší událostí léta.

Výše zmínění budou pod dohledem Alda Doccettiho, kterého Massimiliano Allegri, hlavní trenér Juventusu, poslal do Turína z amerického turné, aby dával na hvězdy týmu pozor. 

Juventus do příchodu hvězdného Portugalce a nejlepšího střelce současnosti investoval 112 milionů eur a dalších 30 milionů eur mu bude dávat jako roční plat. Od té doby se v Turíně objevil jen 16. července na zdravotní prohlídce, následně se pozdravil s novými spoluhráči a absolvoval tiskovou konferenci. Jinak odpočíval po sezoně a individuálně trénoval.

Nyní se ale Ronaldo naplno zapojil do přípravy. První tréninková jednotka, kterou CR7 absolvoval, proběhla v pondělí v J Medical v Turíně a její náplní byly kondiční testy. Od úterý už ale čeká Ronalda a jeho spoluhráče, kteří nejsou na turné v USA, tradiční předsezonní dril, a to v podobě dvoufázových tréninků.

Na první zápas fotbalové superstar si ale budou muset její příznivci ještě počkat. Očekává se, že debut v dresu „staré dámy“ si odbude 12. srpna, a to v zápase proti juniorskému týmu Juventusu, tzv. "primaveře". Ten je už v tuto chvíli vyprodán. O týden později by se měl hvězdný Portugalec představit při prvním ligovém zápase na půdě Chieva.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud