26. října 2018 • 11:20

Výhra nad Plzní štvala šéfa Realu! Odešel z lóže, chtěl vyhodit kouče

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na něco takového v královském klubu rozhodně nejsou zvyklí. Fotbalisté Realu Madrid čekali na vítězství dlouhých pět zápasů, nelichotivá série skončila až v úterý, kdy v Lize mistrů přemohli plzeňskou Viktorii (2:1). Kouč Julen Lopetegui se i díky tomu alespoň prozatím udržel ve své funkci. Vedení Realu ale podle španělských médií v tomto směru jednotné nebylo. Naštvaný prezident Florentino Peréz chtěl trenéra původně odvolat už okamžitě po zápase s českým mistrem.



Góly Benzemy a Marcela nejprve zařídily „bílému baletu“ náskok, v závěru ovšem snížil Patrik Hrošovský a nezdálo se zase tolik nemožné, aby si Plzeň ze Santiaga Bernabeu odvezla senzační bod.

Real měl další šance, ale i Západočeši mohli být mnohem produktivnější. Žádná dominance španělského giganta a očekávané vysoké vítězství jednoduše nepřišly. „Nejdůležitější jsou tři body, výhra do našich řad přinese klid. Týmu to pomůže, bude lepší,“ tvrdil Lopetegui na tiskové konferenci.  

Domácí fanoušci během zápasu přesto několikrát hlasitě pískali a bývalý trenér španělské reprezentace už u zmíněného „lepšího“ Realu vůbec nemusel být. Prezidentovi Perézovi totiž došla trpělivost a ze svého místa na balkoně pro klubové vedení už během zápasu odešel hodně naštvaný. V hlavě přitom měl jedinou věc – Lopeteguiho ihned odvolat.

Real totiž z posledních čtyř utkání ve španělské lize získal jediný bod, v rámci Champions League navíc prohrál i na hřišti CSKA Moskva. A nepřesvědčivý výkon proti Plzni byl poslední kapkou.

Real zatím pod Julenem Lopeteguim nešlape podle představ, pozice trenéra je v ohrožení
Real zatím pod Julenem Lopeteguim nešlape podle představ, pozice trenéra je v ohrožení

Podle webu španělského deníku Sport rozzlobeného Peréze uklidnila až diskuse s generálním ředitelem Josém Angelem Sanchézem. Ten jej dokázal přesvědčit, že výměna kouče by před nedělním El Clásicem na hřišti Barcelony neměla zrovna ideální načasování, Real by navíc jen obtížně narychlo sháněl plnohodnotnou náhradu.

Před novináře proto nakonec předstoupil Emilio Butragueňo, ředitel klubu. „Samozřejmě slyšíme všechny fámy, ale s optimismem pracujeme dál. V takové situaci je důležité zachovat klid a věřit hráčům,“ potvrdil Butragueňo, že Lopetegui na lavičce madridského celku minimálně do neděle zůstane.

Prestižní souboj s tradičním rivalem ale zřejmě o osudu dvaapadesátiletého kouče rozhodne definitivně. Real za Barcelonou aktuálně zaostává o čtyři body, kdyby se ztráta ještě zvýšila, Peréze už by asi nikdo přesvědčit nedokázal.

Góly

Domácí: 11. Coutinho, 30. L. Suárez, 75. L. Suárez, 83. L. Suárez, 87. Arturo Vidal

Hosté: 50. Marcelo

Sestavy

Domácí: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets (C), Arthur (84. Arturo Vidal) – Rafinha (69. Semedo), L. Suárez, Coutinho (74. O. Dembèlé).

Hosté: Courtois – Nacho Fernández, Varane (46. L. Vázquez), Ramos (C), Marcelo (81. Díaz) – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale (77. Asensio), Benzema, Isco.

Náhradníci

Domácí: Semedo, Dembèlé, Cillessen, Malcom, Munir, Vidal, Brandáriz

Hosté: Navas, Díaz, Valverde, Vázquez, Odriozola Arzallus, Asensio, Ceballos

Karty

Domácí: Rakitić, L. Suárez

Hosté: Nacho Fernández, Bale

Rozhodčí

Sánchez – Cabanero, Gallego

Stadion

Camp Nou (Barcelona)

DEBATA SPORTU k zápasu Real - Plzeň: Plzeň si zasloužila bod, Real se bál o výhru
Video se připravuje ...

Sestřih LM: Real Madrid - Plzeň 2:1. Český mistr trápil favorita až do konce
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud