24. října 2018 • 14:24

Trenér v Realu zatím zůstane. Novináři se nám snaží ublížit, řekl Marcelo

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sice po sérii pěti neúspěchů konečně vyhráli, jejich výkon ale měl k potřebnému ideálu ještě pořád hodně daleko. Fotbalisté Realu Madrid si proto po vítězství nad Plzní 2:1 vyslechli na Santiago Bernabeu i pískot nespokojených fanoušků a trenér Julen Lopetegui si svou pozici zrovna neupevnil, byť minimálně do konce týdne, kdy je na programu slavné El Clásico s Barcelonou, na lavičce zůstane. Zkušený obránce Marcelo se pak po utkání pustil do novinářů: „O krizi mluví jen oni, snaží se nám ublížit,“ prohlásil.



V lize až sedmé místo a jediný bod z posledních čtyř zápasů, do toho ještě nečekaná porážka na hřišti CSKA Moskva v Lize mistrů. Zatímco v uplynulé sezoně šel z „bílého baletu“ strach, na podzim to zatím rozhodně neplatí. Odchod Cristiana Ronalda i kouče Zinedina Zidana mužstvo ovlivnil víc, než se čekalo.

Ani v úterý proti Plzni to nebyl žádný koncert, Viktoria madridskému gigantovi vzdorovala statečně. A když Patrik Hrošovský deset minut před koncem snížil na 1:2, nezdálo se jako nemožné, aby dosáhla i na senzační remízu.

„Nejdůležitější jsou tři body, vyhráli jsme a ukončili negativní sérii. To nám teď do dalších zápasů dá klid. Vítězství proti českému mistrovi může být bodem zlomu. Ale samozřejmě by bylo lepší vyhrát výrazněji,“ prohlásil v hodnocení utkání Julen Lopetegui.

Před nedělním El Clásicem na Nou Campu jej trápí zdravotní stav levého beka Marcela, který v závěru dostal bolestivého koňara. „Uvidíme, co to udělá. Ale nemělo by jít o svalové zranění, takže věřím, že na neděli bude připravený,“ podotkl.

DEBATA SPORTU k zápasu Real - Plzeň: Uškodil Realu víc odchod Ronalda, nebo Zidana?
Video se připravuje ...

Právě třicetiletý Brazilec byl po zápase hodně kritický směrem k novinářům. Real totiž podle něj není v takové krizi, jakou líčí španělská média. „O krizi mluví jen oni. Snaží se nám ublížit, protože žárlí, že sami neumí hrát fotbal,“ překvapil Marcelo neobvyklým vysvětlením. Kouč Lopetegui by podle něj na lavičce měl navzdory častým spekulacím zůstat. „Myslím, že odvádí skvělou práci,“ doplnil střelec vítězného gólu.

V podobném duchu mluvil i jeho krajan a střední záložník Casemiro. „Musíme pracovat a co nejdřív se z toho dostat. Je na čase bojovat společně a věřit trenérovi i realizačnímu týmu,“ řekl Casemiro.

Zahraniční média psala o možném odvolání Lopeteguiho už před očekávaným nedělním soubojem v Barceloně, na to však nakonec určitě nedojde. Po vítězném utkání s Plzní to potvrdil ředitel madridského klubu Emilio Butragueňo. „Samozřejmě všechny ty fámy slyšíme, ale s optimismem pracujeme dál. V takové situaci je důležité zachovat klid a věřit hráčům,“ řekl šéf „bílého baletu“ pro španělskou televizi Movistar+.

Sám Lopetegui ve své setrvání věřil i hned po zápase na tiskové konferenci. "Jsem přesvědčený, že na lavičce budu. A pojedu na Nou Camp vyhrát," prohlásil odhodlaně.

Sestřih LM: Real Madrid - Plzeň 2:1. Český mistr trápil favorita až do konce
Video se připravuje ...

DEBATA SPORTU k zápasu Real - Plzeň: Plzeň si zasloužila bod, Real se bál o výhru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud