10. října 2019 • 11:20

Barcelona bez Messiho? Argentinec chtěl pryč, ale nepřišla žádná nabídka

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svou hvězdnou kariéru chce zakončit na Camp Nou. Jenže nebylo tomu tak vždycky. V roce 2013, když Lionela Messiho a jeho otce vyšetřovali kvůli daňovým únikům, nechtěl mít slavný Argentinec se Španělskem nic společného. Nálady barcelonské opory ale žádný konkurent nevyužil.



V rozhovoru pro rozhlasovou stanici RAC1 Lionel Messi prohlásil, že s ním Španělsko na začátku dekády zacházelo velmi špatně. „Upřímně? V té době jsem přemýšlel o odchodu. Ne kvůli Barceloně, ale prostě jsem už nechtěl zůstat ve Španělsku,“ přiznal.

Soud kvůli daňovým únikům z let 2007 a 2009 se táhl dlouhé roky. Messi byl sice odsouzen na 21 měsíců a k pokutě 2 miliony eur, ale díky čistému trestnímu rejstříku mu byl trest změněn na podmínku a dodatečnou pokutu.

Argenticovo naštvání ale tehdy žádný z konkurentů Barcelony mimo Španělsko nevyužil. „Měl jsem otevřené dveře do hodně týmů, ale nikdy jsem nedostal žádnou oficiální nabídku. Každý věděl, že ve skutečnosti tu chci zůstat,“ vyprávěl dnes 32letý Messi.

Ke katalánskému velkoklubu měl už tehdy silné pouto. Vždyť do akademie La Masia přišel ve 13 letech. Za áčko debutoval v šestnácti. A tak zůstal a stal se nejlepším střelcem v historii Barcy s 604 góly. V počtu startů je druhý za svým bývalým spoluhráčem Xavim.

Současná smlouva mu vyprší až v roce 2021, takže její prodloužení v těchto měsících není nutné, i tak tuší, že na Camp Nou už zůstane. „V hlavě mám, že tu budu hodně let. Na tom se nic nezměnilo. Jasně, že bych chtěl v Barceloně dohrát celou kariéru.

Neymar lituje

V obsáhlém rozhovoru také popřel, že by měl zásadní vliv na přestupovou politiku Barcelony. I když se během léta objevovaly spekulace, že to byl právě on, kdo ponoukal klubové vedení, aby se snažilo přivést zpět Brazilce Neymara.

„S šéfem klubu Josepem Bartomeuem jsem mluvil naposledy v Liverpoolu (v květnu po porážce v semifinále Ligy mistrů, pozn. red). Od té doby jsme se neviděli. Někdy poprosí o zpětnou vazbu z kabiny, ale není to tak, že bych já rozhodoval o podpisech.“

A jaký má tedy názor a jeho případný návrat? „Myslím, že Neymar od prvního dne litoval, že Barcelonu opustil. Uvědomil si, že se spletl. Ale nekritizoval jsem vedení, že ho nepodepsalo, nebyl jsem součástí vyjednávání,“ zdůraznil.

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud