18. srpna 2020 • 11:08

Legenda i grázl? David Silva vypekl Lazio, novému týmu shodil server

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před stadionem Manchesteru City mu po deseti letech věrné služby postaví sochu. V San Sebastianu ho tamní Real Sociedad vítá s otevřenou náručí jako megaposilu. A v kancelářích Lazia Řím? Tam mu nemohou přijít na jméno… David Silva měl po konci v City namířeno právě do italské metropole, jednání byla daleko, najednou se však legendární záložník odmlčel. Když o něm v Římě slyšeli příště, už byl hráčem Sociedadu.



34letý Silva strávil v Manchesteru deset let, odehrál 436 zápasů, během kterých pomohl ke čtyřem titulům. Dopředu se rozhodlo, že po sezoně 2019/20 už mu nebude prodloužena smlouva a jedna z ikon City se přesune jinam. Na Etihad Stadium na něj budou vzpomínat hlavně díky soše, která před stadionem vyroste. „Je to tichý lídr, který inspiroval všechny v okolí, od mládežnických hráčů po spoluhráče v áčku,“ ocenil Silvův přínos ředitel City Chaldún al Mubarak.

O španělského kreativního záložníka eminentně stálo Lazio Řím. Italská i anglická média několik týdnů informovala o tom, že obě strany jsou dohodnuté a těsně před podpisem smlouvy.

Načež Silva podepsal dvouletý kontrakt v Realu Sociedad.

Baskické město San Sebastian jej vítá s otevřenou náručí. Silva má nahradit šikovného Nora Martina Ödegaarda, který se vrací z hostování do Realu Madrid, dokonce převzal i jeho číslo 21. Jeho příchod byl takovým překvapením, že krátce po oznámení přestupu přestaly fungovat přetížené servery Sociedadu. Prostě velká sláva.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Největší překvapení, ale rozhodně ne příjemné, pocítili v Římě. Podle italských médií měl Silva od Lazia slíbené 4 miliony eur za sezonu (104,5 milionu korun) na tři roky, a milé bonusy v podobě osobního řidiče a možnosti využití soukromého tryskáče. Podpis měl být blízko, ale Silva najednou v posledních několika dnech přestal zvedat telefony. Od frustrovaných šéfů římského klubu pak dostal ultimátum, aby se rozhodl, zda podepíše, nebo ne. A jaksi jim při tom neřekl, ře už se upsal ve Španělsku.

Podle Sky Sports Italia se tak bossové Lazia dozvěděli o tom, že Silvu nezískali, až z webu Sociedadu. Teď jsou na něj velmi naštvaní, přepokládali totiž, že španělský záložník si dává na čas jen kvůli tomu, aby se důkladně rozloučil se City, kde strávil dlouhých deset let. Ne proto, aby si vyjednal jiné angažmá. Se Sociedadem podepsal o rok kratší, a zdaleka ne tak lukrativní smlouvu, místo Ligy mistrů s Laziem bude s baskickým klubem hrát „jen“ Evropskou ligu. Ale bude zpět v rodné zemi, a to je pro něj nejdůležitější.

Celou kauzu zhodnotil jedinou větou ředitel Lazia Igli Tare: „Davida Silvu uznávám jako hráče, ale ne jako člověka.“

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

David Silva po svém posledním startu v Premier League za Manchester City proti Norwichi se dočkal aplausu
David Silva po svém posledním startu v Premier League za Manchester City proti Norwichi se dočkal aplausu

Real Sociedad San Sebastian Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud