1. září 2020 • 20:55

Posun u Messiho? Z Argentiny přiletí otec, setká se s prezidentem Barcy

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve sporu hvězdného fotbalisty Lionela Messiho s FC Barcelona by mohl brzy nastat posun. Podle argentinské televize TyC Sports odletěl v úterý z domovského Rosaria útočníkův otec a manažer v jedné osobě Jorge Messi do Barcelony, kde by se měl ve středu setkat s prezidentem klubu Josepem Bartomeuem.



Třiatřicetiletý Messi minulý týden šokoval oznámením, že chce z Barcelony odejít. V neděli se nepodrobil předsezonní lékařské prohlídce a povinným testům na koronavirus a tento týden vynechal už dva úvodní tréninky pod novým trenérem Ronaldem Koemanem. Podle španělských médií mu za bojkot tréninků hrozí tučná pokuta.

Messi přišel do katalánské metropole ve třinácti letech. Za A tým Barcelony odehrál v minulých 16 sezonách 731 soutěžních zápasů a vstřelil v nich 634 gólů.

Po debaklu 2:8 ve čtvrtfinále Ligy mistrů od Bayernu Mnichov vyzval Messi klub k tomu, aby mu umožnil odejít. V klubu má sice Argentinec ještě smlouvu do roku 2021, ale chce ho opustit zadarmo.

Otec a manažer v jedné osobě Jorge Messi by se ve středu měl setkat s prezidentem Barcelony Josepem Bartomeuem
Otec a manažer v jedné osobě Jorge Messi by se ve středu měl setkat s prezidentem Barcelony Josepem Bartomeuem

V kontraktu měl totiž klauzuli, že může před posledním rokem odejít zadarmo, ale lhůta pro její uplatnění vypršela 10. června. Datum se krylo s očekávaným oficiálním koncem sezony španělské ligy, jež se ale kvůli pandemii koronaviru nakonec hrála až do července a Liga mistrů pokračovala do srpna. Podle svých právníků tak měl Messi právo využít klauzuli až nyní po skutečném konci sezony.

Vedení španělské ligy se postavilo ve sporu za klub a uvedlo, že Messiho smlouva s Barcelonou je stále platná. Zdůraznilo také, že jedinou cestou, jak mohou případní zájemci argentinskou hvězdu získat, je zaplatit výstupní klauzuli ve výši 700 milionů eur.

Podle spekulací má Messi namířeno do Manchesteru City, který trénuje jeho někdejší kouč z Barcelony Pep Guardiola.

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud