7. září 2020 • 18:20

Messi už trénuje s Barcelonou. Debut pod Koemanem, přijel mezi prvními

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentinský fotbalista Lionel Messi se poprvé po nedotaženém pokusu odejít z Barcelony objevil na tréninku mužstva. Poté co v neděli úspěšně absolvoval dodatečný test na koronavirus, se dnes jako první z hráčů dostavil do tréninkového centra, kde ho večer čeká premiérová příprava pod vedením nového trenéra Ronalda Koemana.



Šestinásobný nejlepší fotbalista světa se zapojí do tréninku s týdenním zpožděním a podle španělských médií už se nechal Koeman slyšet, že Messi pod jeho vedením nemůže počítat s žádnými privilegii. V sobotu čeká Barcelonu první přípravný zápas s třetiligovou Tarragonou, do ligy vstoupí 27. září proti Villarrealu.

Třiatřicetiletý Messi informoval Barcelonu o úmyslu odejít 25. srpna krátce po skončení sezony, kdy požádal o uplatnění klauzule, která by mu umožnila přestoupit bez odstupného před koncem smlouvy. Katalánský klub to ale odmítl, případný zájemce by ho musel vykoupit za astronomických 700 milionů eur (18,5 miliardy korun).

Lionel Messi přijíždí na první trénink Barcelony po neúspěšném pokusu o přestup
Lionel Messi přijíždí na první trénink Barcelony po neúspěšném pokusu o přestup

Jádrem sporu se pak stal termín, do kdy bylo možné klauzuli aktivovat. Za normálních okolností ji mohl využít do 10. června, což je datum shodné s původním koncem sezony. Ten se ale kvůli pandemii koronaviru posunul a Messi podle jeho právníků mohl požadavek vznést teprve po faktickém uzavření ročníku.

Po dvoutýdenním vyjednávání se Messi rozhodl ustoupit. S klubem, v němž působí 20 let, by se podle svých slov nechtěl soudit. Zůstane tak do léta 2021, kdy mu smlouva s Barcelonou skončí. Pak se z něj stane volný hráč.

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud