28. září 2020 • 11:10

Messi? Ne, Fati! Hvězdou Barcelony byl mladík, který je mladší než Hložek

Autor: ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekalo se, co po letní válce předvede v prvním ligovém utkání za Barcelonu Lionel Messi. Jenž po výhře nad Villarrealem 4:0 se mluvilo o někom jiném. Trenér Ronald Koeman neskrýval po svém soutěžním debutu na lavičce katalánského velkoklubu nadšení z výkonu sedmnáctiletého útočníka Ansa Fatiho. Španělský reprezentant vstřelil dva góly a vybojoval penaltu, kterou proměnil právě Messi.



Fatiho představení ocenil Koeman v pozápasovém hodnocení nejvíc. „Jeho výkon se musí zdůraznit. Mám z něj velkou radost. Vím, že mu je teprve sedmnáct a má se v čem zlepšovat. Musí najít vyrovnanost, někdy mu chybí koncentrace,“ řekl Koeman pro deník Marca.

„V přípravném utkání s Elche se mu moc nevedlo, ale proti Villarealu to bylo naopak. Počínal si skvěle. Jeho vývoj je ohromný a těžíme z něj. Jsme si jistí, že se bude nadále rozvíjet. Mám velkou radost z něj a Pedriho. Oba mají skvělou budoucnost,“ prohlásil Koeman o hráči, který je ještě o tři měsíce mladší než Adam Hložek, mladá kometa a momentálně nejsledávanější hráč FORTUNA:LIGY.

Koemana potěšil i výkon francouzského útočníka Antoinea Griezmanna, v minulé sezoně často kritizovaného. „Může si měnit pozici s Leem (Messim), což je pro soupeře těžší. S jeho výkonem jsem spokojený,“ konstatoval sedmapadesátiletý Nizozemec, který jako hráč vyhrál s Barcelonou čtyři ligové tituly a v roce 1992 i Pohár mistrů evropských zemí (PMEZ), předchůdce dnešní Ligy mistrů.

Barcelona rozhodla o výhře v prvním poločase, v němž dala všechny branky. Kromě Fatiho se prosadil z penalty Messi a vlastní gól si vstřelil Pau Torres. „V první půli jsme hráli velmi dobře, ve druhé tempo hry opadlo. Bylo to naše první soutěžní utkání a zanechalo dobrý dojem,“ řekl Koeman.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud