14. ledna 2021 • 08:20

Hrdina Ter Stegen vychytal Barceloně finále. Messi sestoupil z tribuny

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský Superpohár nevyvrcholí očekávaným El Clásicem, protože Real Madrid dnes nedokázal napodobit Barcelonu a prohrál v semifinále hraném v Málaze s Bilbaem 1:2. Katalánci už ve středu vyřadili v Córdobě San Sebastian, byť až po penaltovém rozstřelu (3:2). Německý brankář Marc-André ter Stegen k tomu pomohl dvěma klíčovými zákroky v prodloužení a následně dvěma chycenými penaltami. Po prodloužení skončil zápas 1:1. O držiteli trofeje se rozhodne v neděli v Seville.



Ter Stegen se v končící nastavené třicetiminutovce blýskl dvěma zákroky proti potenciálním gólovým střelám střídajícího Adnana Januzaje a poté v rozstřelu zlikvidoval první dva pokusy hráčů San Sebastianu Jona Bautisty a Mikela Oyarzabala.

Rozhodující penaltu proměnil střídající barcelonský hráč Riqui Puig, jenž se o zahrání pátého kopu před rozstřelem trenérovi Ronaldovi Koemanovi sám přihlásil.

VIDEO | Úžasný Ter Stegenův zákrok v prodloužení

„Vždycky se snažím hrát na sto procent. Jsem moc šťastný a hrdý na tým za to, jak jsme se snažili. Myslím, že jsme si to vítězství zasloužili,“ uvedl osmadvacetiletý Ter Stegen.

V normální hrací době poslal Barcelonu do vedení ve 39. minutě hlavičkou Frenkie de Jong. Šest minut po přestávce nizozemský záložník zahrál rukou v pokutovém území a z penalty vyrovnal Oyarzabal. V rozstřelu už ale španělský útočník na Ter Stegena nevyzrál poprvé po 16 proměněných pokutových kopech neuspěl.

VIDEO | Penaltový rozstřel s hrdinou Ter Stegenem

Pouze z hlediště sledoval zápas hvězdný Lionel Messi, jenž má problémy se stehnem. Zatím není jasné, zda bude moci kapitán Barcelony nastoupit v neděli proti Bilbau.

O postup Athleticu se zasloužil zejména Raúl García, který už v prvním poločase vstřelil oba góly, ten druhý z penalty za faul. Po změně stran snížil Karim Benzema, ale vyrovnat už obhájci trofeje nedokázali.

Bilbao porazilo Real v soutěžním utkání poprvé po šesti letech a Superpohár může ovládnout potřetí. Naposledy v roce 2015 Athletic ve finále deklasoval 4:0 právě Barcelonu, která drží se ziskem třinácti trofejí rekord.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud