16. července 2022 • 18:55

Barcelona potvrdila Lewandowského. Rozlučka s Bayernem, co cena?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestupu kanonýra Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov do Barcelony nic nebrání. Dohodu už potvrdily oba kluby a s podpisy smluv se čeká jen na zdravotní prohlídku.



Podle médií by měl Bayern za polského fotbalistu dostat 50 milionů eur (asi 1,23 miliardy korun). Sedminásobný nejlepší střelec bundesligy dnes ještě absolvoval s týmem poslední trénink a pak se rozloučil.

„Barcelona učinila nabídku, která pro nás měla smysl. Navíc jsme přivedli excelentního útočného hráče Sadia Maného. Takže jsme s Barcelonou uzavřeli dohodu, ale zatím jen ústně, smlouva podepsaná není,“ citovala šéfa Bayernu Olivera Kahna agentura DPA.

Dohodu posléze potvrdila i Barcelona. „Na podmínkách přestupu jsme domluveni, ale čeká se na zdravotní prohlídku, po které dojde k podpisu smluv,“ uvedl katalánský klub na webu.

Třiatřicetiletý Lewandowski opouští Bayern po osmi letech, během nichž s ním získal osm německých titulů a v sezoně 2019/20 přidal i triumf v Lize mistrů. Za sebou má také angažmá v Dortmundu a Poznani.

V minulé sezoně zaznamenal 50 gólů ve 46 soutěžních zápasech. Za Bayern nasázel celkem 344 branek v 374 utkáních a překonal několik rekordů legendárního útočníka Gerda Müllera.

Do Barcelony se Lewandowski, který měl s Bayernem ještě na rok smlouvu, vydá ještě dnes a v neděli pak s týmem na turné do USA. V novém působišti by měl podepsat tříletý kontrakt s opcí na další rok.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud