1. září 2011 • 11:23

Fotbalové přestupy Last Minute: Wenger ulovil mazáky, stěhuje se Crouch

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

POSLEDNÍ DEN PŘESTUPŮ - Do středeční půlnoci 31. srpna měli manažeři evropských fotbalových klubů poslední možnost, jak doplnit své kádry. Na přestupovém trhu bylo hodně rušno, speciálně na anglické půdě. Na poslední chvíli posiloval Arsenal, který získal hned čtyři zkušené hráče - záložníky Mikela Artetu s Yossi Benayounem a obránce Pera Mertesackera s André Santosem.



Asi nejvíc napilno měl Arséne Wenger. Manažer Arsenalu potřeboval zalepit mezery po oporách Nasrim a Fabregasovi, kteří během srpna zamířili do Manchesteru City a Barcelony. Do středu pole se mu nakonec podařiílo sehnat dva ostřílené borce z Premier League.

Devětadvacetiletý Mikel Arteta přestoupil z Evertonu za 10 milionů liber (272 milionů korun). "Jsem velmi zklamaný, že ho ztrácím, ale možnost zahrát si Ligu mistrů je něco, co jsem mu nabídnout nemohl," vysvětlil trenér Evertonu David Moyes.

Arsenal posílí také Yossi Benayoun. Jednatřicetiletý Izraelec přichází z Chelsea, londýnské kluby mění v rámci ročního hostování. Třiaosmdesátinásobný reprezentant strávil po přestupu z Liverpoolu v Chelsea pouze jednu sezonu a kvůli zranění si zahrál jen v osmi zápasech.

V posledním týdnu přestupů Wenger ještě dotáhl přestupy stopera Pera Mertesackera z Brém a brazilského levého obránce André Santose z Fenerbahce. V úterý podepsal kapitána korejské reprezentace Pak Čchu-jonga z Monaka na místo dánského útočníka Nicklase Bendtnera, jehož poslal na hostování do Sunderlandu. Slušná porce změn, co říkáte?

Arséne Wenger během play off Ligy mistrů s Udinese
Arséne Wenger během play off Ligy mistrů s Udinese


Živo bylo i u ostatních klubů. Liverpool se jistě těší na návrat zlobivého hocha Graiga Bellamyho. Dvaatřicetiletý reprezentant Walesu se neprosadil v nabitém kádru Manchesteru City, poslední sezonu strávil na hostování v Cardiffu.

Kádr "Reds" naopak onaopak v závěru přestupního období opustili Portugalec Raul Meireles, jenž odešel do Chelsea, a francouzský útočník David Ngog. Ten bude hrát za Bolton Wanderers, kde podepsal tříletou smlouvu. Liverpoolu zamával též Joe Cole, který zamířil na hostování do francouzského Lille.

Na poslední chvíli změnil dres i Peter Crouch. Tottenham získal na roční hostování Emanuela Adebayora z Manchesteru City, tím pádem na něj v sestavě Spurs nezbylo místo. Proto za deset milionů liber zamířil do Stoke. Do velké kopané se vrací dlouho zraněný Owen Hargreaves, který vyměnil dres United za městského rivala ze City.

Ve španělské lize hýbalo kádrem zejména Atlétiko Madrid. Po odchodu Forlána a Aguera tým doplní Diego z Brém, Falcao z Porta a Arda Turan z Galatasaraye.

Z ččeských hráčů mění klub Martin Fenin. Pětadvacetiletý útočník odchází z Eintrachtu Frankfurt do Energie Chotěbuz.

Nejvýznamnější fotbalové přestupy posledního dne
Mikel Arteta [Everton - Arsenal] 10milionů liber

Craig Bellamy [Manchester City - Liverpool] neuvedeno

Yossi Benayoun [Chelsea - Arsenal] hostování

Nicklas Bendtner [Arsenal - Sunderland] hostování

Joe Cole [Liverpool - Lille] hostování

Peter Crouch [Tottenham - Stoke] 10milionů liber

David Bentley [Tottenham - West Ham] hostování

Owen Hargreaves [bez angažmá - Manchester City]

Gael Kakuta [Chelsea - Bolton] hostování

Raul Meireles [Liverpool - Chelsea] 15 milionů eur (362 milionů korun)

Per Mertesacker [Werder Bremen - Arsenal] 8 milionů liber

David Ngog [Liverpool - Bolton] neuvedeno

Andre Santos [Fenerbahce - Arsenal] 6.2milionu liber

Shaun Wright-Phillips [Manchester City - QPR] neuvedeno

Yakubu [Everton - Blackburn] neuvedeno

Roque Santa Cruz [Manchester City - Real Betis] neuvedeno

Martin Fenin [Frankfurt - Energie Cottbus] neuvedeno

Diego [Wolfsburg - Atlétiko Madrid] hostování

Gago [Real Madrid - As Řím] hostování
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud