Hynek Preisler
22. února 2012 • 14:11

Guardiola ocenil českého kouče Zemana: Pro fotbal je požehnáním

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový chvalozpěv potěší! Trenér Barcelony Pep Guardiola pochválil českého trenéra Zdeňka Zemana, který momentálně vede čtvrtý celek italské Serie B Pescaru. „Lidé jako on jsou pro fotbal požehnáním. Nejen svou hrou, ale i svými názory,“ prohlásil Pep Guardiola při návštěvě Apeninského poloostrova, kde jako fotbalista působil v Brescii.



„Vážím si ho za hru i za odvahu se kterou pojmenovával věci, které se v italském fotbale dějí,“ přiznal úspěšný trenér katalánského celku.

Český 64letý kouč je velkým odpůrcem dopingu ve sportu a v minulosti dokonce označil konkrétní hráče, kteří měli užívat zakázané steroidy.

„Trénoval velké týmy jako například AS Řím. Neznám ho sice osobně, ale snad v budoucnu budu mít možnost se s ním setkat. Všichni hráči, které vedl, o něm mluví jako o výjimečném trenérovi,“ pověděl o 23 let mladší Guardiola.

„Doufám, že pomůže Pascaru vrátit do nejvyšší soutěže. Mám tam spoustu přátel,“ uzavřel kouč zřejmě nejlepšího celku fotbalové historie.

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud