8. ledna 2013 • 19:45

Anglie je v pozoru! Na Guardiolu si dělá zálusk Chelsea, City či Arsenal

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uznávaný fotbalový kouč Pep Guardiola ohlásil návrat na scénu. Do léta si ještě bude užívat bývalý kouč Barcelony fotbalu jen v roli fanouška, ale pak to přijde. „V příští sezoně se vrátím,“ prohlásil podle listu The Sun. Velkokluby v Anglii jsou od té chvíle v pozoru. Kouče by mohla měnit třeba Chelsea, Manchester City, nebo i Arsenal.



Guardiola si tak od fotbalu na nejvyšší úrovni odpočine přesně rok. Pauzu si dal poté, co kouzlil jako trenér v Barceloně, kde během čtyř let získal čtrnáct z osmnácti možných trofejí.

„Je pravda, že se v příští sezoně vrátím k trénování klubu. Ještě nevím, který to bude, ale vrátím se,“ navnadil fanoušky, ale zároveň rozpoutal horečné diskuse, kdo kouče „uloví“.

Na trenéra, jemuž bude v příštím týdnu dvaačtyřicet let, si dělají zálusk hlavně slavné kluby v Anglii. Kouč ale neprozradil, kde by rád působil. „Vrátím se k trénování, protože jsem ještě mladý. Ale i teď je mi fajn. Sleduji fotbal jako fanoušek a mám radost z fantastických výkonů některých hráčů,“ doplnil.

Podle anglických médií zamíří Guardiola právě do Premier League. Tam se mluví hodně o zájmu Chelsea, která angažovala Španěla Rafaela Beníteze jako dočasného manažera a jeho osud je nejasný.

Nikdo rovněž netuší, jak dopadne Roberto Mancini v Manchesteru City. Kouč se naposledy popral s útočníkem Mariem Balotellim a jeho budoucnost je nejistá. Navíc je ředitelem klubu Txiki Beguiristain, s nímž spolupracoval Guardiola už v Barceloně.

Sir Alex Ferguson sice říká, že zůstane v United ještě další dva roky - ale pokud si to Skot rozmyslí, byl by Guardiola nejspíš číslem jedna i pro klub z Old Trafford.

A zapomenout se nesmí ani na Arsenal. Arsene Wenger je sice v klubu sedmnáct let, ale tato sezona nepatří k nejvydařenějším a hlasy po jeho konci sílí. Jasno bude každopádně až za pár měsíců.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud