14. července 2013 • 04:44

Kadlec o Turecku: Tady jsou na hráče hrdí, v Česku se závidí a pomlouvá

Autor: kap, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už dva týdny dře v přípravě Fenerbahce Istanbul, doteď ale reprezentační obránce Michal Kadlec nepřekousl, že spousta fanoušků vidí za jeho odchodem z Německa jen pohádkový plat přes 50 milionů korun ročně.



"Možná je to u nás brané také, že je to krok zpět, ale když tady hrají taková jména jako Meireles nebo Kuijt, zase tak špatné to asi nebude," říká v rozhovoru pro deník Sport obránce Fenerbahce i české reprezentace Michal Kadlec.

Kadlecova čísla
129 – Tolik milionů korun je přestupová částka, kterou zaplatilo za Kadlece Fenerbahce Leverkusenu.
53,8 – Tolik milionů korun je čistý roční příjem, který mu zajišťuje smlouva ve Fenerbahce.
256 – Tolik tisíc korun je prémie za jeden odehraný zápas v dresu Fenerbahce.

Odmítá tak tvrzení, podle kterých byly jediným důvodem přestupu z bundesligového Leverkusenu do Turecka peníze. "Šlo mi hlavně o novou výzvu," zdůvodňuje svůj přestup. Přesto pohádkový výdělek v jeho rozhodování roli hrál.

"Když k tomu přišly i ty peníze, tak je to jedině dobře. Musím se nějak zabezpečit, fotbal můžete hrát ještě pět let, ale taky jen rok. Zraníte se a je konec," vysvětluje Kadlec, proč také kývnul na štědrou nabídku Fenerbahce.

"Mám pocit, že v Německu i Turecku jsou hráči braní jinak než v Česku. Fanoušci jsou tady na ně hrdí, u nás je to spíš o závisti. Místo toho, abychom jim to přáli, tak na ně spíš nadáváme a pomlouváme je," říká reprezentační obránce.

"U nás se vidí jen ty peníze, ale to, jaká cesta k nim vede, to už nikdo nevidí. Každý, kdo mi vyčítá ten plat, měl jako malý stejnou šanci jako já. Také si mohl vybrat a být fotbalistou. Záleží na vás, co se svým životem uděláte," uzavírá Kadlec.

Obsáhlý rozhovor s Michalem Kadlecem čtěte v Nedělním Sportu!

Michal Kadlec si vyzkouší lukrativní angažmá v tureckém Fenerbahce
Michal Kadlec si vyzkouší lukrativní angažmá v tureckém Fenerbahce

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud