28. října 2014 • 09:48

Střílející brankář překonal Giggsův rekord. 589 výher za JEDEN klub

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazilský fotbalový brankář Rogério Ceni je novým světovým rekordmanem v počtu vítězství za jediný klub. Dosavadní milník velšské legendy Ryana Giggse v podobě 589 výher pokořil Ceni v pondělí v 31. kole brazilské ligy poté, co vychytal Sao Paulu vítězství 3:0 nad týmem Goias.



Jednačtyřicetiletý gólman, jenž má i 17 startů za reprezentaci, může ještě přidat další výhry. Má na to dva měsíce, než v prosinci odejde do sportovního důchodu. S kariérou se rozloučí po 23 sezonách a všechny strávil v Sao Paulu.

"Když člověk dosáhne takového čísla, znamená to taky, že už je starý," našel Ceni i negativa na rekordním 590. vítězství. "A i když je to fajn, není to nic jiného než práce, podobně jako ostatní lidé, kteří dvacet let vydrží dělat to samé," dodal.

Ceni je také rekordmanem v počtu vstřelených gólů mezi brankáři. Podle statistik jich má na kontě 123. Za klub Sao Paulo odehrál už 1173 zápasů. Třikrát s ním vyhrál brazilskou ligu, dvakrát Pohár osvoboditelů a jednou mistrovství světa klubů.

Někdejší záložník Giggs sbíral do letošního května vavříny s Manchesterem United, nyní je v klubu asistentem trenéra Louise van Gaala.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud