30. července 2016 • 20:42

Parádní polonůžky! Ibrahimovic už pálí za United, stačily mu 4 minuty

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři minuty. Tak dlouho to trvalo, než se švédský bombarďák Zlatan Ibrahimovic poprvé trefil v dresu Manchesteru United. Zkušený útočník se prosadil v přípravě proti tureckému Galatasaray Istanbul typickou trefou, polonůžkami šmikl ve vápně a míč se zastavil až v síti. Fanoušci United si spokojeně mnou ruce, tenhle zabiják „rudým ďáblům“ chyběl. Soupeři těšte se, s Ibrou v sestavě vás na United čeká opravdové peklo.



Zlatan byl jednou z vysněných posil trenéra José Mourinha, do Anglie se za ním stěhoval rád. A po takovém úvodu bude spokojenost čtyřiatřicetiletého střelce ještě vyšší. „Jsou tady kvalitní hráči, kteří tvrdě trénují. Všichni plní to, co po nich trenér chce,“ chválil spoluhráče z United Ibrahimovic.

Netrvalo dlouho a všem přímo v akci ukázal, že pověst gólového zabijáka jej bude provázet i na Old Trafford. Stačily k tomu čtyři minuty přípravného duelu s istanbulským týmem Galatasaray. Vypadalo to zcela jednoduše. Z pravé strany přiletěl do pokutového území centr, Ibrahimovic byl sice střežený, jenže stejně se pustil do akrobatického zakončení. Míč zasáhl polonůžkami a ten skončil u tyče.

Zaskočený gólman tureckého se jen smutně otočil, žádný pokus o nějaký zákrok, tady prostě neměl nárok. A manažer Mourinho si spokojeně pleskl dlaněmi, tušil, že příchodem zkušeného Švéda udělal dobrý obchod. Útočníkovi hodně věří a ten mu důvěru začíná oplácet. „Tvrdě makat na tréninku, to je moje. Chce to ještě získat zápasový rytmus a mít větší herní vytížení,“ přál si ještě před výkopem Ibrahimovic.

„Zlatan je muž s obrovským egem, velkou sebeúctou, ale je také hodně pozitivní. Ke každému v týmu je přátelský, myslím, že k nám skvěle zapadne,“ prorokoval před premiérou Zlatana v dresu United manažer Mourinho pro klubovou televizi. „Je to úžasný hráč.“

Švédský gólový zabiják Zlatan Ibrahimovic nastoupil poprvé za Manchester United a po čtyřech minutách slavil první gól.
Švédský gólový zabiják Zlatan Ibrahimovic nastoupil poprvé za Manchester United a po čtyřech minutách slavil první gól.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud