6. února 2017 • 15:35

Slávista Ngadeu znovu slaví, je v ideální jedenáctce mistrovství Afriky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kamerunský obránce pražské Slavie Michael Ngadeu se dostal do ideální jedenáctky fotbalového mistrovství Afriky. Jeho spoluhráč z vítězného týmu útočník Christian Bassogog byl zvolen nejlepším hráčem 31. ročníku turnaje v Gabonu.



Ngadeu výrazně pomohl Kamerunu k pátému titulu a prvnímu od roku 2002. Šestadvacetiletý stoper na šampionátu odehrál v základní sestavě všech šest zápasů včetně nedělního finále s Egyptem (2:1) a skóroval ve skupině proti Guinei Bissau a v semifinále proti Ghaně.

Ústřední postavou "Nezkrotných lvů" byl i jednadvacetiletý Bassogog. Útočník dánského Aalborgu, který ještě před dvěma lety nastupoval ve čtvrté americké lize, dal gól v semifinále s Ghanou.

Nejlepší tým šampionátu vybírala technická komise Africké fotbalové konfederace. Z vítězného Kamerunu se do ní vedle Ngadeua a Bassogoga dostal také brankář Fabrice Ondoa.

Nejlepší jedenáctka mistrovství Afriky
Fabrice Ondoa (Kamerun) - Modou Kara Mbodji (Senegal), Ahmed Hegazy (Egypt), Michael Ngadeu (Kamerun) - Charles Kaboré (Burkina Faso), Daniel Amartey (Ghana), Bertrand Traoré (Burkina Faso), Christian Atsu (Ghana), Mohamed Salah (Egypt) - Christian Bassogog (Kamerun), Junior Kabananga (DR Kongo).

Příběh Ngadeua: Jak vyrostl ve Slavii v afrického šampiona
Video se připravuje ...

Slzy dojetí neskrýval ani slávista Dgadeu (vlevo)
Slzy dojetí neskrýval ani slávista Dgadeu (vlevo)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud