24. června 2018 • 04:56

Přestupová sága Fékira: Byl krůček od Liverpoolu, teď ho chce Real

Autor: hnh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nekonečná přestupová sága pokračuje. Francouzský záložník Nabil Fékir byl již v červnu krůček od toho, aby se stal hráčem Liverpoolu. Jenže dohoda s Olympiquem Lyon ztroskotala po lékařské prohlídce a šikovný středopolař se nyní ocitá v hledáčku Realu Madrid. Stále ovšem není vyloučen jeho přesun do anglického klubu od řeky Mersey.



Jak blízko byl Liverpool k podepsání tvořivého záložníka? Podle uniklých screenshootů měl Nabil Fékir již v červnu absolvovat interview s klubovou televizí. Z přestupu však na poslední chvíli sešlo.

Na vině měla být lékařská prohlídka, která podle francouzských médií odhalila problémy s pravým kolenem. Právě vazy v něm si před třemi lety Fékir přetrhl. Liverpool měl po tomto zjištění začít smlouvat o ceně. Původní přestupová částka přitom údajně činila 60 milionů liber (1,76 miliardy korun) a téměř hotový transfer nakonec ztroskotal.

 

Informace o špatných výsledcích zdravotní prohlídky však odmítl vlastník Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas. „V určité fázi se dalo předpokládat, že půjde do Liverpoolu. Přestupu jsem dal zelenou, ale nakonec se neodehrál, jelikož všechno trvalo moc dlouho. Déle, než mělo,“ prozradil v rozhovoru pro televizní kanál RT France.

Fékir na sebe upozornil ve francouzské Ligue 1, kde nastoupil do třiceti klání, v nichž nasázel 18 gólů. Navíc přidal ještě osm asistencí a dvanáctkrát se stal mužem utkání.

„Je výjimečným hráčem s úžasným talentem. Fakt, že nevyšel přestup do Liverpoolu, přilákal zájem mnoha dalších klubů – nejen Realu Madrid s novým trenérem,“ pokračoval majitel Olympique Lyon, jenž veřejně propálil zájem Realu o mladého záložníka.

„Možné je všechno, ale chceme, aby zůstal v Lyonu. Hráči jsou pro mě jako synové a doufám, že se mi podaří jej přesvědčit, aby zůstal. Ale pokud se absolutně rozhodne odejít, pak se mu pokusíme najít největší klub, který se vyrovná jeho ambicím,“ uzavřel Aulas.

Stále však není vyloučen přesun čtyřiadvacetiletého fotbalisty do Liverpoolu. Jak píše na Twitteru anglický novinář David Maddock z listu Daily Mail, dohoda je pořád ve hře. „Fékir chce stále do Liverpoolu.

Jeho agenti věří, že je možné vzkřísit předchozí dohodu. Prezident Lyonu připouští, že by se to mohlo stát. Když byl dotázán, zda už je vyjednávání s Liverpoolem u konce, odpověděl: Ve fotbalovém světě není nic u úplného konce,“ píše Maddock.

Fékir nicméně zůstává na šampionátu s mužstvem Francie a zdroje se shodují, že další vyjednávání nastane až po konci mistrovství světa. Kam se talentovaný záložník vydá po něm nicméně zůstává otázkou. Klapne napodruhé přestup do Liverpoolu, nebo v závodě o jeho služby zvítězí jiný tým?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud