8. září 2018 • 17:40

Rosa zase za Arsenal! V exhibici sklidil potlesk, Lehmann mu vzal penaltu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický sice v červnu zakončil svou hvězdnou kariéru, přesto si dnes poprvé od ledna 2016 zahrál utkání na Emirates Stadium v dresu Arsenalu. Ve velkolepé exhibici pomohl zdolat legendy Realu Madrid na pokutové kopy, když v normální hrací době branka nepadla.



Rosický, který v Arsenalu strávil deset let, vyběhl na hřiště po boku dalších legend Arsenalu v čele s Robertem Piresem, Gilbertem Silvou, Rayem Parlourem, Jensem Lehmannem, Nigelem Winterburnem či Davorem Šukerem. Proti nim nastoupily bývalé hvězdy Realu jako Raúl González, Fernando Morientes, Ivan Campo, Emilio Butragueňo či Claude Makélélé.

Od začátku zápasu bylo vidět, že Rosický ukončil kariéru teprve nedávno a že si v poslední době občas zatrénoval se Spartou, aby se udržel ve formě. Patřil k nejlepším hráčům na hřišti a opět bavil fanoušky Kanonýrů. Ve druhé půli byl dokonce blízko gólu, ale jeho rána po zpětné přihrávce skončila těsně vedle branky. Když si pak v 78. minutě šel odpočinout na lavičku, sklidil potlesk vestoje.

Tomáš Rosický mohl otevřít skóre zápasu:

Gólově se neprosadila žádná z hvězd. Hráče Realu trápil brankář Lehmann, který se nakonec stal hlavním hrdinou. V penaltovém rozstřelu jednu penaltu chytil, na rozhodující pokus pak nepustil Rosického a sám tvrdou střelou zařídil výhru Arsenalu. Český záložník to bral s humorem a spolu s Piresem mu gratuloval jako první.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud