7. ledna 2019 • 20:02

Mladík porazil rakovinu a vrátil se na hřiště. Pogba mu poslal dojemný vzkaz

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhrál velký a těžký boj. 14letému mladíkovi Bryanu Dodienovi hrajícímu za Juventus byla před třemi lety diagnostikována rakovina. Zápas s osudem však zvládl a o víkendu poprvé nastoupil za turínský tým do patnácti let. Zároveň se dočkal pocty od francouzského reprezentanta Paula Pogby, jenž statečnému borci poslal dojemný vzkaz přes sociální sítě.



Po příchodu Oleho Gunnara Solskjæra na Old Trafford povstal celý Manchester United, včetně středopolaře Paula Pogby. Záložník se výrazně podílel na výhrách ve všech čtyřech ligových duelech pod novým trenérem, když dokázal vsítit čtyři branky. Kromě fotbalových výkonů nyní potěšil fanoušky i svým lidským přístupem.

Francouzský reprezentant si totiž vzpomněl na Bryana Dodiena, mladého hráče svého předchozího zaměstnavatele. 14leté fotbalové naději byla před třemi lety, tedy v době, kdy Pogba ještě oblékal dres „staré dámy“, diagnostikována rakovina, načež musela seknout s fotbalem. Těžký boj se zákeřnou nemocí však zvládla a o víkendu se vrátila na trávník, když nastoupila za turínský tým do patnácti let a pomohla k vítězství 3:1 nad Boloňou.

A to vítěze loňského světového šampionátu v Rusku náramně potěšilo. Mladému bojovníkovi poslal v neděli večer skrze sociální síť Twitter dojemný vzkaz. „Jaké požehnání, že Bryan porazil rakovinu a nastoupil k prvnímu zápasu za patnáctku Juventusu. Jsem na tebe hrdý, můj příteli, děkuji ti za inspiraci pro mě i spoustu ostatních. Doufám, že se brzy uvidíme,“ napsal k videu, do něhož mimo jiné připojil společné fotografie.

Pogba podporoval Dodiena od doby, co se o jeho onemocnění dozvěděl. V roce 2016 mu věnoval vítězství v Italském poháru, před finálovým utkáním proti milánskému AC si navíc pod černobílý dres oblékl tričko se vzkazem „Bryane, jsem s tebou".


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud