11. ledna 2019 • 15:15

Barcelona řeší Coutinha a je pro smích: teatrální pád naštval fanoušky

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šetřila opory… a příliš se jí to nevyplatilo. Barcelona prohrála v úvodním osmifinále španělského poháru na hřišti Levante 1:2 a v domácí odvetě bude muset dohánět ztrátu. Její jediný gól vstřelil Philippe Coutinho, který ale jinak příliš prostoru nedostává. A záložník Sergio Busquets s brankářem Jasperem Cillessenem se stali terčem posměchu fanoušků po komicky přifilmovaném pádu. „Hanba fotbalu,“ píší někteří příznivci na sociálních sítích.



Katalánský velkoklub vyhrál národní pohár čtyřikrát za sebou, teď si ale svou situaci zkomplikoval. V jeho sestavě chyběly největší hvězdy v čele s Messim a Suárezem, nehráli třeba ani Piqué či Alba. Obměněné základní jedenáctce, která doznala proti poslednímu ligovému duelu celkem devíti změn, však vůbec nevyšel už vstup do zápasu.

Levante po trefách Cabaca a Mayorala vedlo v osmnácté minutě 2:0, dalším brankám v síti favorita zabránil gólman Cillessen. Až po přestávce přišlo zlepšení. V závěru Philippe Coutinho proměnil penaltu a pozici do odvety Barceloně částečně vylepšil. Ta je na programu už příští týden ve čtvrtek.

„Uvidíme, co předvedeme za týden, ale bereme pohár velmi vážně. Faktem je, že se hraje na dva zápasy a hráli hráči, kteří hráli. Každopádně chceme dvojzápas vyhrát a postoupit,“ podotkl trenér Barcelony Ernesto Valverde. Katalánci na půdě Levante prohráli podruhé z posledních tří zápasů. V minulé sezoně tam podlehli v ligové přestřelce 4:5, v prosinci naopak vyhráli jednoznačně 5:0.

Kouč Valverde dal včera šanci i mladíkům. V obraně nastoupil teprve devatenáctiletý Juan Brandariz, na kraji hřiště se pohyboval ještě o rok mladší Juan Miranda. Teprve podruhé z posledních osmi zápasů se do základní sestavy dostal i jediný střelec Coutinho, který se svým malým vytížením není zrovna spokojený. Drahá posila z Liverpoolu zatím v Barceloně zůstává za očekáváním.

Valverde ale o pozici Brazilce v mužstvu příliš hovořit nechtěl. „Když jsem nenasazoval Dembelého, každý se ptal na něj. Ten teď hraje a zase se řeší Coutinho. Hráči musí pracovat, aby dokázali věci otočit. Philippe není šťastný a musí bojovat, ale je to skvělý hráč, který nám hodně dává. A ještě hodně dávat bude,“ uvedl trenér Barcelony.

Možná ještě větší ohlas než překvapivá prohra lídra španělské ligy měl mezi fanoušky jeden vybraný moment z utkání. A sice ochotný pád dvojice Busquets – Cillessen po tlačenici s obráncem Chemou před útočným rohem Levante.

Španělský bek se ve vápně lehce ohnal, duo z Barcelony vzápětí takřka synchronně skončilo v bolestivé póze na zemi. Hlavní rozhodčí Bengoetxea celou situaci přešel, příznivci na sociálních sítích ale měli jasno. „Simulace, hanba fotbalu,“ psali hromadně na Twitteru.

Góly

Domácí: 4. Cabaco, 19. Mayoral

Hosté: 86. Coutinho

Sestavy

Domácí: Fernández – Cabaco, Postigo, Rodríguez (70. Jason) – Moreno, Rochina (76. Doukouré), Prcić, Gómez, Simon – Boateng (63. Morales), Mayoral

Hosté: Cillesen – Semedo, Murillo, Brandraziz, Miranda (46. Roberto) – Vidal, Busquets, Castillo (68. Suárez) – Malcom (59. Lenglet), Dembelé, Coutinho

Karty

Domácí: Prcić, Cabaco, Mayoral

Hosté: Murillo, Aleňa, Brandaziz, Busquets

Rozhodčí

de Burgos – Díaz, Núňez

Stadion

Estadio Ciudad de Valencia, Valencia

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud