27. ledna 2019 • 04:20

Slováci po konci v Gruzii: Zastavil se tam čas, na hotelech je plíseň i myši

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Půl roku. Tak "dlouho" trvalo angažmá slovenské dvojičky Miloše Lačného a Marka Hlinky v Torpedu Kutaisi. Gruzínský klub přišel o bohatého čínského investora, načež s oběma hráči ukončil smlouvu. Kromě toho, že nedostali žádné odstupné, si fotbalisté postěžovali i na drsné podmínky, které v jejich dosud posledním působišti museli strpět.



Fotbalisté Miloš Lačný a Marek Hlinka mají jedno společné. Pokud se jich některý z bývalých spoluhráčů zeptá, zda má využít případnou nabídku z nejvyšší gruzínské soutěže, budou reagovat negativně. Oba s ní mají hodně špatnou a až těžko uvěřitelnou zkušenost.

Lačný, jenž mimo jiné před deseti lety oblékal dres Sparty, odešel do Kutaisi v červenci uplynulého roku ze Žiliny, o dva roky mladší Hlinka tam zamířil v tentýž měsíc po ukončení spolupráce s ostravským Baníkem. Slovenští hráči však v Torpedu, kterému pomohli ke konečnému třetímu místu a s ním spojenému postupu do prvního předkola Evropské ligy, vydrželi pouze půl roku. Po konci této sezony s nimi klub rozvázal smlouvu.

Trojnásobný gruzínský šampion přišel o hlavního sponzora z Číny, který do něj pumpoval své finanční prostředky, a musel oba Slováky propustit. Ti nyní prozradili, že jim tamní vedení nechce vyplatit odstupné.

Miloš Lačný končí v gruzínském celku Torpedo Kutaisi
Miloš Lačný končí v gruzínském celku Torpedo Kutaisi

„Dostal jsem výpověď bez odstupného, takže jsem papíry nepodepsal a řeší se to přes právníky. Vedení neodpovídá, ničemu nepřikládá vážnost, a pak to tak vypadá,“ řekl Hlinka pro denník Šport. „Během dovolené mě zaskočila nepříjemná zpráva. Oznámili mi, že skončil investor z Číny a přichází k hráčskému odlivu,“ doplnil jeho parťák.

Rodák z Banské Bystrice zároveň přiznal, že angažmá v Gruzii rozhodně nebylo dobrým zážitkem. „Byla to katastrofa. Žádná posilovna, regenerace či pořádná lékařská starostlivost. Hřiště bylo takové, že míč po přihrávce na hrbolech někdy vyskočil až na úroveň prsou. Zastavil se tam čas, něco podobného jsem v životě neviděl. Staré budovy, jídelna i sauna, do které jsme vstupovali s obavami,“ překvapil Hlinka.

Kromě fotbalových věcí museli fotbalisté řešit i problémy se stravováním či ubytováním. „Vařili nám milé letušky, ale stalo se i to, že jsme před zápasem dostali řízek se špagetami. A hotel? Plesnivé stěny a myši běhající po podlaze.“

Oba hráči se momentálně připravují individuálně a věří, že brzy najdou nového zaměstnavatele.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud