5. srpna 2019 • 20:10

Příliš rychlý útočník. Exklokan skončil ve vězení, pak ho vyhodili ze země

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Angažmá ruského útočníka Jevgenije Kabajeva v estonské Levadii Tallinn trvalo měsíc. Bývalý fotbalista pražských Bohemians byl kvůli překračování rychlosti nejdřív dva dny ve vězení, pak mu místní úřady zrušily vízum a střelec šesti gólů v české nejvyšší soutěži se musel sbalit.



Jevgenij Kabajev se na estonské silnici řítil rychlostí 132 kilometrů v hodině v úseku, kde byla povolená pouze devadesátka. Vysvětlení, že spěchá do Ruska za rodinou, mu bylo na nic. Vyšetřovatelé mu vysvětlili, že i místní se chtějí dostat za rodinami. A pokud možno živí.

A protože je ruský útočník z minulosti nejen dvojnásobným nejlepším střelcem estonské ligy, ale také recidivistou na tamních silnicích, měl jeho další prohřešek následky. Nejdřív strávil dva dny ve vězení, pak mu bylo zrušeno vízum a 31letý fotbalista byl vykázán ze země. Rok navíc nesmí ani do zemí Schengenského prostoru.

Kabajev je v českém fotbale známý hlavně pro fanoušky Bohemians, za které hrál rok od ledna 2017 do července 2018. Ve 34 ligových zápasech se trefil šestkrát, z toho třikrát během jediného poločasu proti Jihlavě a stal se střelcem druhého nejrychlejšího hattricku v historii české nejvyšší soutěže.

Během kratičkého posledního angažmá v Levadii Tallinn stihl nastoupit ve dvou zápasech a vstřelit jeden gól. Mluvčí klubu estonským médiím sdělil, že je Kabajev stále ještě hráčem Levadie, nicméně je jasné, že nemůže plnit závazky, které má ve smlouvě. Tu přitom podepsal teprve 1. července na rok a půl.

Vše o Bohemians čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud